El Sergi, un dels testimonis que formen part de la campanya "Jo tampoc estic bé"
El Sergi, un dels testimonis que formen part de la campanya "Jo tampoc estic bé"

"I tu, com estàs?", un web per detectar i compartir els trastorns mentals per la Covid

La campanya "Jo tampoc estic bé" arriba en un moment en què s'han disparat els casos de depressió io ansietat arran de la pandèmia

RedaccióActualitzat

Amb la pandèmia s'han disparat i aguditzat el nombre de casos de depressió, ansietat i altres problemes de salut mental. Trastorns que estan estigmatitzats per la societat. Per trencar aquestes barreres i fer que les persones que els pateixen demanin ajuda, s'ha engegat la campanya "Jo tampoc estic bé", de l'associació catalana Obertament.

L'aïllament social, la falta d'afecte, la por i les dificultats econòmiques estan fent estralls en aquesta pandèmia. Segons Obertament, cal que surtin a la llum, i la seva campanya insisteix en la importància de trencar amb el tabú. Ho fa a través d'una web: jotampocesticbe.cat.

Al web s'hi poden aportar testimonis, fer un test per saber en quin punt estàs i trobar consells per saber com actuar quan perdurin en el temps símptomes com ara variacions de pes sobtats, insomni o canvis d'humor inusuals. Senyals d'alarma per fer el pas de demanar ajuda.

La campanya, que durarà fins al 31 de març, es basa en el concepte de "l'honestedat i l'empatia radicals", segons l'associació. 

La campanya compta amb testimonis de diferents edats, que també han explicat el seu cas a TV3.

 

El president d'Obertament, Israel Molinero, afirma que "és molt urgent que es prengui consciència de la salut mental, posant en relleu les barreres com són els prejudicis i la por a les conseqüències de l'estigma".

ARXIVAT A:
SalutCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut