La farmacèutica Hipra podria passar aviat a la fase II d'assajos de la seva vacuna contra la Covid (ACN)
La farmacèutica Hipra podria passar aviat a la fase II d'assajos de la seva vacuna contra la Covid (ACN)

Hipra obté finançament per ampliar els assajos de la seva vacuna contra la Covid

L'ajut permetrà en els últims assajos de la seva vacuna, que es fabrica als laboratoris que a farmacèutica té a Amer

Redacció/ACNActualitzat

La farmacèutica Hipra rebrà un ajut de 14,7 milions d'euros del Ministeri de Ciència i Tecnologia per desenvolupar la seva vacuna contra la Covid-19. La vacuna d'Hipra està a punt de passar a la fase II de l'assaig clínic, on es provarà en un nombre més ampli de població.

El pressupost total de l'ajuda és de 17,3 milions, dels quals 14,7 milions corresponen a una Ajuda Parcialment Reemborsable .D'aquesta quantitat, el tram no reemborsable és de 4,2 milions en forma de subvenció, tal com explica el ministeri.

L'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) va autoritzar a l'agost que Hipra fes el primer assaig clínic en persones de la vacuna contra la Covid-19. Una vacuna que es fa als laboratoris Hipra, amb seu a Amer, a la Selva.

Amb aquest crèdit, Hipra podrà avançar en les darreres etapes d'assajos abans de la comercialització final de la vacuna, a les quals es requereix de la participació de milers de voluntaris.

Tot plegat, a l'espera que l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) aprovi continuar els assajos i doni el seu vistiplau a la fase I de la vacuna. En aquesta primera fase de l'assaig, han participat desenes de voluntaris d'entre 18 i 39 anys, que han rebut dues dosis amb un interval de 21 dies.

La vacuna que desenvolupa Hipra, designada amb el nom PHH-1V, està basada en dues proteïnes recombinants, capaces de generar una resposta immunològica contra una de les proteïnes del virus SARS-CoV-2, causant de la Covid-19.

Es tracta d'una plataforma similar a l'emprada per a l'elaboració de les vacunes de Novavax i Sanofi, que ja estan en procés d'avaluació per part de l'Agència Europea de Medicaments (EMA).

La farmacèutica va anunciar al setembre que havia tancat un contracte per vendre 50 milions de dosis de la seva vacuna al Vietnam.

Si la vacuna d'Hipra supera totes les fases d'assajos clínics, es podria començar a comercialitzar a principis de l'any que ve.

ARXIVAT A:
VacunesCovid-19Coronavirus Investigadors catalans
Anar al contingut