Barcelona

Hyperhabitat, la proposta que l'arquitecte valencià Vicente Guallart portarà a la Biennal de Venècia

L'arquitecte valencià amb despatx a Barcelona Vicente Guallart participarà en la Biennal de Venècia, compartint espai al pavelló principal amb arquitectes com Frank Gehry o Zaha Hadid. Aquests dies, Guallart enllesteix el projecte que hi presentarà: Hyperabitat, una casa del futur que va molt més enllà de l'arquitectura tal com l'entenem avui dia.

Actualitzat
Olles, dutxes, llibres, llits... són els objectes d'una casa. I aquests, tan futuristes com intel·ligents, han nascut en la imaginació i la tecnologia de l'arquitecte Vicente Guallart per crear un nou ordre en l'hàbitat i eliminar tot allò que en distorsiona i n'encareix l'ús.

A l'Institut d'Arquitectura avançada de Catalunya la connexió passa entre el cable i petits ordinadors -per cert, fets en col·laboració amb el MIT- per crear una plataforma que a través d'internet proposarà sistemes autosuficients. Es podria dir que, aquí, primer s'han fet els mobles amb làser. I ara s'acaba l'encaix i la unió als xips per obrir conceptualment al públic la casa del futur.

Després de dos anys d'investigació amb un equip que ja està a punt per muntar-ho tot a Venècia, la innovació comença a prendre forma. Evidentment, ordinador en mà.
Anar al contingut