Human Rights Watch denuncia la violència sexual "generalitzada" a Corea del Nord

Actualitzat

Un informe de l'ONG Human Rights Watch (HRW) documenta detalladament per primera vegada els abusos i la violència sexual que pateixen diàriament les dones a Corea del Nord. L'informe assegura que molts dels violadors són membres de les forces de seguretat i civils amb càrrecs importants.

L'informe de HRW està basat en entrevistes a desenes de nord-coreanes que han aconseguit fugir. Concretament, l'ONG ha entrevistat des del 2015 vuit exfuncionaris i 54 ciutadanes nord-coreanes que van abandonar el país després del 2011, quan Kim Jong-un va arribar al poder.

Durant la presentació de l'informe, a Seül, el director executiu de HRW, Kenneth Roth, ha assenyalat que la violència sexual forma part de la vida quotidiana de les dones nord-coreanes:

"La violència sexual a Corea del Nord és un secret generalitzat, obertament tolerat i que no s'està abordant."

 

Una treballadora nord-coreana d'una fàbrica de seda a Pyongyang (EFE)

 

HRW detalla com mai s'havia fet fins ara el nivell d'abusos, violacions i maltractament físic que suporten diàriament les dones nord-coreanes. A més de l'absoluta normalització de la violència sexual, el document lamenta la manca total de recursos per solucionar la situació o bé perquè les víctimes puguin denunciar i rebre atenció mèdica i psicològica.

"Les dones nord-coreanes probablement dirien 'Me Too' si pensessin que hi ha alguna manera d'obtenir justícia, però la seva veu està silenciada en la dictadura de Kim Jong-un."

L'informe arriba quan Corea del Nord busca rebre inversions econòmiques a canvi de renunciar a les armes nuclears,  una negociació sota pressió dels Estats Units i la mediació de la Xina. Els drets humans, de moment, no són damunt la taula.

 

La silueta d'un home reflectida en un vidre mentre una dona treballa en una fàbrica de sabó a Pyongyang (EFE)

 

ARXIVAT A:
Corea del NordAgressió sexualViolència masclistaMasclisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut