Barcelona

Huguet diu que l'alternativa al Pla Bolonya és tornar al "model franquista"

La presa de possessió del nou rector de la UB, Dídac Ramírez, ha estat distreta. Sobretot per les declaracions del conseller d'Universitats, Josep Huguet, que ha dit que l'alternativa al Pla Bolonya que rebutgen alguns estudiants és el retorn a un "model franquista". Abans, el rector que substitueix des d'avui Josep Samitier s'ha compromès a parlar amb els universitaris per solucionar el conflicte. Els nois i noies que protesten ho veuen bé però, de moment, mantenen l'ocupació d'algunes facultats.

Actualitzat
El conseller d'Universitats ha advertit els estudiants contraris al Pla Bolonya que l'alternativa no és res més que "l'autarquia" i el retorn a un model universitari franquista, que "Catalunya va pagar amb repressió, morts i afusellaments", i que "va decapitar la seva elit intel·lectual". Huguet ha afegit que el Pla Bolonya és "irreversible" perquè les decisions les ha de marcar el Parlament de Catalunya.

Segons el parer del màxim responsable de la universitat catalana, el camí que la universitat prengui en el futur dependrà, entre altres coses, que es pugui sortir millor o pitjor de la crisi. "I els polítics que no vegin això, fan populisme i demagògia", ha assegurat.

La Universitat de Barcelona ja té nou rector

Dídac Ramírez ha pres possessió del càrrec aquest matí en substitució de Josep Samitier. Mentre es feia la cerimònia, uns 300 estudiants s'han concentrat pacíficament a les portes de l'edifici central. Ramírez s'estrena amb la revolta estudiantil contra el Pla Bolonya. En el discurs d'investidura, el nou rector de la UB s'ha compromès a parlar amb els estudiants per solucionar el conflicte. Ha assegurat que el primer que farà com a rector és convocar els representants dels estudiants per dialogar i intentar resoldre la situació.

Els estudiants veuen bé la voluntat de diàleg del nou rector però, segons han dit, s'ha de materialitzar amb solucions concretes.

El comunicat de l'administració

La comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, i els rectors van emetre un comunicat ahir al vespre on asseguren que tindran en compte les propostes estudiantils i que tenen la intenció d'iniciar, com més aviat millor, el debat sobre l'aplicació de l'Espai Europeu d'Educació Superior.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans responia a aquest comunicat amb l'anunci de continuar les ocupacions per fer veure als responsables universitaris, i a la societat en general, la necessitat d'aturar el procés mercantilista -diuen- que implica el Pla Bolonya.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut