Londres / Barcelona

Huguet afirma que els treballadors Lear s'hauran recol·locat d'aquí a un any

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, confia que "bona part" de la plantilla de Lear a Roquetes s'haurà recol·locat d'aquí a un any. Huguet ha afirmat durant una visita a Londres que les inversions i la implantació de noves empreses a les Terres de l'Ebre permetran trobar una sortida per a la majoria de les 500 persones que es quedaran sense feina a causa del tancament de la multinacional. A Barcelona, precisament, el president de la Generalitat, José Montilla, i representants de patronals i sindicats de les Terres de l'Ebre han analitzat la reindustrialització de l'àrea en una reunió al Palau de la Generalitat.

Actualitzat
La Generalitat ha acordat crear una comissió de seguiment per al desenvolupament econòmic de les Terres de l'Ebre, segons ha avançat des de Londres el conseller Josep Huguet. El titular d'Innovació s'ha mostrat "optimista" sobre la reindustrialització d'aquestes comarques i ha concretat que "abans de final d'any podem tenir notícies positives" en sectors com el comerç o la logística. El govern assegura que es destinaran en total uns 20 milions d'euros a les Terres de l'Ebre, dels quals 12 procediran d'una esmena aprovada al Congrés dels Diputats.

D'aquest pla per refer el teixit industrial de les Terres l'Ebre n'han parlat sindicats, patronals i el president de la Generalitat en una reunió a Barcelona. Segons la nota que ha fet pública el govern, José Montilla els ha detallat un pla que inclou destinar 8 milions d'euros a la formació de persones a l'atur i inversions en infraestructures per millorar la competitivitat. Així, per exemple, cita el desdoblament de l'Eix de l'Ebre (C-12) entre Tortosa i Lleida, l'eixamplament de la TV-7231 entre Vilalba dels Arcs i La Pobla deMassaluca, que s'iniciarà abans del 2010, i el reforçament del ferm de la C-44 entre Tivissa i Móra la Nova, entre d'altres.

La reunió ha tingut lloc el mateix dia que direcció i sindicats de Lear han tornat a negociar les condicions de l'expedient de tancament de la planta de Roquetes. Els sindicats han considerat que les converses estan "bloquejades" perquè l'empresa no aporta la documentació que demanen sobre la situació econòmica de la factoria.

El tancament de Lear farà que s'elevi a 12.500 el nombre de persones a l'atur a les Terres de l'Ebre. Lear, per cert, ha rebut ajudes públiques de 374.000 euros els últims 5 anys per una altra fàbrica, la de Valls.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut