El logo de Huawei sobre un vidre, amb la bandera dels Estats Units al fons (Reuters)
El logo de Huawei sobre un vidre, amb la bandera dels Estats Units al fons (Reuters)

Huawei contraataca i demanda els Estats Units per prohibir els seus productes

Washington l'acusa d'espionatge i frau bancari, mentre que la cúpula de l'empresa afirma que les restriccions són inconstitucionals

RedaccióActualitzat

La guerra comercial entre la Xina i els Estats Units no s'atura. El gegant xinès de la telefonia Huawei acaba d'anunciar una demanda contra Washington per haver prohibit que les seves agències governamentals comprin productes de la companyia.

En una multitudinària roda de premsa a la ciutat xinesa de Shenzhen, la cúpula de Huawei ha afirmat que les restriccions que la Casa Blanca ha imposat al seu negoci són inconstitucionals. Washington acusa el fabricant de mòbils xinès d'espionatge i frau bancari, i ha prohibit que participi en el desplegament del 5G, un camp on els xinesos són líders.

El president de Huawei, Guo Ping, ha recordat que no s'ha pogut presentar cap prova en contra de la gran empresa xinesa. 
 

"El Congrés dels Estats Units ha fracassat repetidament en la presentació de proves per justificar les seves restriccions sobre els productes de Huawei. Estem obligats a emprendre aquesta apropiada acció legal com a últim recurs"

"Si aquesta llei s'anul·la, com hauria de ser, Huawei podria proporcionar més avenços tecnològics als Estats Units i ajudar a construir les millors xarxes 5G"

 

La cúpula de Huawei anunciat la presentació de la demanda contra Washington (Reuters) 

A les últimes hores també s'ha sabut que la justícia canadenca ha ajornat la vista sobre l'extradició als Estats Units de la directora financera de Huawei, actualment en llibertat sota fiança.

En qualsevol cas, i enmig de la guerra comercial amb la Xina, l'administració Trump continua pressionant els seus països aliats perquè marginin l'empresa xinesa, amb l'argument que Pequín podria obligar la companyia a espiar o desactivar les seves xarxes, i a controlar qualsevol dispositiu sense que ho sàpiga el propietari.
 

 

ARXIVAT A:
HuaweiTecnologia
Anar al contingut