Els primers hotels de Barcelona que han tancat són els propers als hospitals (Pexels/Andrew Neel)
Els primers hotels de Barcelona que han tancat són els pròxims als hospitals (Pexels / Andrew Neel)

Hotels per a malalts i multes ajornades a la ZBE a causa del coronavirus

Alguns hotels han tancat aquest dilluns i es preveu que l'1 d'abril tots els establiments estiguin buits

RedaccióActualitzat

Tots els hotels de Barcelona tancaran temporalment a causa de l'estat d'alarma pel coronavirus. El Gremi d'Hotels de Barcelona ha confirmat a TV3 que a partir de l'1 d'abril els establiments estaran buits i es posaran a disposició de la sanitat pública.

L'organització empresarial recomana que el tancament es faci de manera esglaonada. Els primers de tancar ho han fet aquest dilluns, i han estat els més pròxims als hospitals.

Una proposta com aquesta es va fer pública la setmana passada Madrid, on es va saber que el pla del govern autonòmic contra la Covid-19 preveu atendre en hotels, pavellons i altres espais els malalts lleus que no es puguin estar a casa.

Medicalitzant els hotels es vol descarregar els hospitals perquè puguin centrar-se en els casos de coronavirus més greus i altres malalties prioritàries. 

Ajornades les multes a la ZBE

Un altre efecte de la pandèmia i l'estat d'alarma és que s'ha posposat l'entrada en vigor de les multes a la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Barcelona, que havia de començar l'1 d'abril

La ronda litoral de Barcelona, inclosa a la ZBE
La Ronda Litoral de Barcelona, inclosa a la ZBE (EFE / Quique García)


L'Àrea Metropolitana de Barcelona i els ajuntaments implicats -Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Adrià de Besòs- han acordat que, un cop passi l'alarma, decidiran una nova data per començar a sancionar els conductors que incompleixin les restriccins. 

"Hem pres aquesta determinació amb l'objectiu que cap persona es vegi afectada en cas d'emergència", ha justificat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda.

La ZBE continua vigent, amb restriccions de dilluns a divendres laborables de 07.00 a 20.00, però es manté sense multes.

De tota manera, les autoritats recorden que la mobilitat s'ha de limitar al màxim, aquests dies. Les dades de l'Ajuntament de Barcelona indiquen que el trànsit als principals accessos de l'àrea metropolitana s'ha reduït un 48% de sortida i un 49% d'entrada aquest dilluns fins a les 20.15, en comparació amb la setmana passada.
 

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarmaZBE Barcelona
Anar al contingut