Cal un confinament estricte al Segrià? Els experts discrepen
Arribada d'una pacient a les Urgències de l'Hospital Arnau de Vilanova (Reuters/Nacho Doce)

Hospitals i CAP només atendran urgències i activitat inajornable per la cinquena onada

Salut ordena a l'atenció primària i hospitalària que limitin la seva activitat pels nous contagis i les vacances del personal sanitari

RedaccióActualitzat

La cinquena onada de la Covid obliga a prendre mesures dràstiques a Salut. El Departament ha ordenat als CAP i als hospitals que només atenguin activitat urgent i inajornable. La decisió es fa per preservar el funcionament dels centres sanitaris tocats també per les vacances del personal. La resolució té una durada màxima de tres mesos.

El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha acordat "condicionar l'activitat" dels centres de la xarxa pública (SISCAT), però també ha traslladat la mesura als centres privats que formen part de la xarxa pública.

La resolució es va aprovar dimarts i per preservar les vacances dels sanitaris i poder atendre l'alta demanda per la cinquena onada de la Covid.  La Generalitat preveu queque en els propers 10 dies continuï incrementant el nombre de pacients ingressats.

Hores d'ara hi ha 2.028 hospitalitzats i 458 persones ingressades a l'UCI, segons les dades de la Generalitat. La previsió és que s'arribi a les 500 aquest cap de setmana. Segons ha recordat el Departament de Salut, a partir dels 500 llits d'UCI ocupats la desprogramació d'operacions és "generalitzada" atenent a criteris clínics i a partir dels 650 pot arribar a afectar processos urgents.

Preservar les vacances

La cinquena onada coincideix amb l'arribada de l'estiu i, per tant, de les vacances dels professionals sanitaris. L'objectiu és evitar que es cancel·lin les vacances d'un col·lectiu que acumula molt cansament per tots els mesos de pandèmia.

Segons la resolució, la mesura s'aplicarà sota criteris de proporcionalitat i flexibilitat per "promoure l'aprofitament òptim dels recursos" i la "màxima equitat territorial possible".

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va informar aquest dijous que la majoria de centres sanitaris estaven desprogramant activitat des de feia dies i que la situació del sistema sanitari és "molt crítica".

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut