Hospitals comarcals de zones turístiques viuen situacions de col·lapse per la Covid

La cinquena onada es fa notar als llocs on la població augmenta durant les vacances

RedaccióActualitzat

Els centres hospitalaris i assistencials noten la pressió d'aquesta cinquena onada, que amb l'arribada de les vacances s'ha traslladat també als hospitals comarcals de zones turístiques on la població creix a l'estiu.

Una setmana després d'haver-se superat el mig miler de crítics, a les UCI de Catalunya hi ha 577 persones, una xifra rècord d'aquesta cinquena onada, que no es va assolir en la quarta i que no es veia des del 23 de febrer, fa més de cinc mesos, quan la tercera onada anava de baixada.

Aquest cap de setmana també han tornat a créixer els ingressos de pacients Covid, que són 2.292. Entre dissabte i diumenge han ingressat als hospitals catalans 144 persones afectades pel coronavirus.


Amb l'arribada de l'estiu, l'hospital de Palamós s'ha vist desbordat a urgències

Caldrà veure si es tracta del pic hospitalari que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va dir dijous que esperava assolir aquests dies; una previsió que coincideix amb la dels models matemàtics elaborats pels experts dels BIOCOMSC, el centre de recerca computacional de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Si les previsions es compleixen, una mica més tard, durant aquesta setmana que tot just ha començat s'arribaria al pic de pacients crítics a les UCI.


Tensió a l'Hospital de Palamós

L'hospital de referència de la Costa Brava Centre, l'Hospital de Palamós, als estius augmenta un 25% la seva activitat a urgències.

Anna Ribera Massaguer, directora assistencial dels Serveis de Salut Integral del Baix Empordà, descriu la situació de col·lapse que han patit aquests dies:

"De totes les persones que arribaven, n'havíem d'ingressar moltes més. No hem tingut suficients llits per ingressar-les i se'ns han anat quedant acumulats a urgències. Com que és un hospital petit i podem créixer poc, han anat ocupant espais a urgències de manera que no podíem visitar els pacients que hi arribaven."

En aquest vídeo veiem com la cinquena onada tensiona l'Hospital de Palamós, on aquests dies, els pacients ingressats per Covid se situen al nivell de la primera onada de la pandèmia:
 


Els contagis, a la baixa

Ara per ara, el que baixa -des de fa dies- són els contagis, després d'assolir el pic de 51.219 casos entre el 7 i el 13 de juliol. Així, entre el 23 i el 29 de juliol, l'última setmana sencera amb les dades consolidades, se'n van notificar 27.905, gairebé la meitat. 

En total, des del principi de la pandèmia s'han contagiat de Covid-19 fins a 905.969 persones, més de l'11% de la població de Catalunya.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut