N'Djamena

Hospitalitzen una de les cooperants de l'Arca de Zoè retingudes al Txad

Una de les cooperants franceses detingudes al Txad ha ingressat a l'hospital, segons informen fonts militars. Es tracta d'una infermera que va participar en l'operació de l'Arca de Zoè per endur-se del país, presumptament de manera il·legal, 103 nens i nenes. La infermera, que ja prenia medcació, ha hagut de ser traslladada a l'hospital que hi ha a la base militar francesa de N'Djamena. Els motius de l'hospitalització no han transcendit, però fonts judicials franceses asseguren que la seva vida no corre perill. Després de l'alliberament dels tripulants espanyols, del pilot belga i de tres periodistes francesos, queden al Txad sis cooperants, tots de nacionalitat francesa, acusats d'intent de segrest.

Actualitzat
"Una jove de Children Rescue -nom sota el qual operava Arca de Zoè al Txad- i que estava empresonada va ser hospitalitzada a la base militar francesa de N'Djamena", ha explicat el comunicat militar emès diumenge a la tarda.

L'exèrcit no va revelar la identitat de la cooperant, però fonts judicials franceses van informar sota condició d'anonimat que es tracta de Nadia Merimi, una infermera. Merimi ja estava sent medicada abans d'hospitalitzar-la, però la seva vida no corre perill, segons aquestes fonts.

Al Txad queden sis ciutadans francesos acusats d'aquest suposat intent segrest de menors després de l'alliberament de set tripulants d'un avió, tots espanyols, un pilot belga i tres periodistes francesos que acompanyaven l'expedició.
Anar al contingut