Pedro Horrach en una entrevista a TV3
Pedro Horrach en una entrevista a TV3
Palma

Horrach recorrerà al Suprem per demanar més pena de presó per a Urdangarin i Torres

El fiscal del cas Nóos no recorrerà, però, la decisió de deixar en llibertat sense fiança el marit de la infanta

RedaccióActualitzat

El fiscal del cas Nóos, Pedro Horrach, ha anunciat aquest divendres que recorrerà la sentència de l'Audiència de Palma davant del Tribunal Suprem, per demanar una pena de presó superior per a Iñaki Urdangarin i el seu soci, Diego Torres.

El recurs amb l'augment de les peticions de les penes es basarà en el fet que continua veient motius per condemnar-los per malversació de cabals públics i falsedat documental en els fets relatius a la trama valenciana.

Segons ha explicat, si el Suprem accepta el seu criteri, les penes de presó dels acusats pel delicte de malversació es podrien veure augmentades entre quatre i vuit anys.

Horrach també sol·licitarà al Tribunal Suprem penes de presó per als càrrecs públics valencians que van quedar absolts en el judici.

La jutge desestima la petició del fiscal i Urdangarin queda lliure i sense fiança

Sobre la decisió de l'Audiència de deixar en llibertat provisional sense fiança Urdangarin, ha dit que no la pensa recórrer. Horrach entén que és una situació "excepcional" però "raonable" des del punt de vista que les magistrades consideren que no hi ha risc de fuga.

La filla del rei Joan Carles i Iñaki Urdangarin ja són tots dos a Ginebra, després de conèixer aquest dijous la interlocutòria de les mesures cautelars. Cap dels dos ha volgut fer declaracions sobre la decisió del tribunal.

Urdangarin s'haurà de presentar cada primer de mes als jutjats, però pot continuar residint a l'estranger i viatjar sense limitacions. Només haurà de notificar prèviament qualsevol canvi de domicili. Al seu exsoci a Nóos, Diego Torres, sí que se li ha retirat el passaport.

L'advocat del marit de la infanta, Mario Pascual Vives, s'ha mostrat "entusiasmat" amb la decisió de l'Audiència de Palma. Creu que reforça la seva convicció que el seu client no acabarà entrant a la presó.

 

Anar al contingut