Hongria

Hongria aixeca una nova tanca per impedir ara el pas de refugiats des de Croàcia

Serà la primera tanca de filferro que separarà dos estats membres de la Unió Europea

Actualitzat

El primer ministre hongarès, Viktor Orbán, ha ordenat la construcció d'una nova tanca que separi el seu territori de Croàcia per bloquejar el pas als milers de refugiats que es dirigeixen cap al centre d'Europa.

Les obres han començat aquesta mateixa matinada i, per assegurar la feina dels operaris, centenars de soldats i policies s'han desplegat a tota la línia fronterera.

Hongria va completar dimarts la tanca que la separa de Sèrbia i ara ha decidit segellar la frontera croata, l'alternativa que havien buscat milers de refugiats de camí cap a Àustria i Alemanya.

Una tanca dins la UE

La diferència, en aquesta ocasió, és que aquesta tanca serà la primera que separarà dos països que formen part de la Unió Europea. Caldrà esperar ara si Europa i la comunitat internacional reaccionen a aquesta nova mesura de contenció dels refugiats adoptada per Budapest.

L'Alt Comissionat de l'ONU per al Drets Humans va acusar dijous Hongria de cometre greus violacions de les lleis internacionals i de tenir un comportament xenòfob i "antimusulmà" en la seva resposta a la crisi dels refugiats.

Malgrat aquestes crítiques, el primer ministre hongarès, Viktor Orbán, ha defensat que el seu govern compleix amb les convencions de Ginebra i amb la resta de normes internacionals sobre els refugiats. Res no sembla indicar que Budapest canviï la seva política de fer servir tots els mitjans per evitar que cap més refugiat passi al seu territori.

Hongria estudia aixecar una altra tanca a la seva frontera amb Romania. A més de tancar amb filferros la frontera, una nova legislació que ha entrat en vigor aquesta setmana imposa penes de fins a cinc anys de presó per a tot aquell que entri il·legalment al país. Amb totes aquestes mesures, Hongria vol blindar les seves fronteres als refugiats. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut