Hong Kong s'omple de màscares per desafiar la prohibició de les autoritats
Hong Kong s'omple de màscares per desafiar la prohibició de les autoritats
Hong Kong

Hong Kong s'omple de màscares per desafiar la prohibició de les autoritats

La Regió Administrativa Especial de Hong Kong va establir aquest divendres el Reglament de prohibició de cobertura facial per permetre la identificació dels manifestants

RedaccióActualitzat

Malgrat les fortes pluges i una aclaparadora presència policial, desenes de milers de ciutadans de Hong Kong han tornat aquest diumenge als carrers per protestar desafiants contra la decisió de l'executiu d'aprovar una controvertida llei que prohibeix l'ús de màscares en les manifestacions.

 

 

 

Els manifestants s'han enfrontat a la policia, que ha tornat a atacar amb gas lacrimogen, i han sortit amb més força aquesta matinada que no ho van fer dissabte.

 

 

 

 

Les accions als carrers continuen i algunes són de caràcter més violent com les que han tingut lloc en una estació de metro del districte de Mongkok. Els manifestants prodemocràcia l'han inundat amb aigua i, després, el metro ha deixat de funcionar.

 

 

Prohibició de màscares

La Regió Administrativa Especial de Hong Kong va establir aquest divendres el Reglament de prohibició de cobertura facial. És l'últim esforç per mirar de frenar la violència i restablir l'ordre social a la ciutat.

La llei va entrar en vigor aquest dissabte i, segons Carrie Lam, la cap de l'executiu, l'objectiu de la mesura és poder identificar els manifestants i posar fi als moviments ciutadans que ja fa uns quatre mesos que duren.

Els reportatges exclusius de la Televisió Central de la Xina (CCTV), explicaven que totes les persones de Hong Kong haurien de complir la llei, però aquest diumenge la majoria han sortit al carrer amb la cara coberta i lluint una gran diversitat de màscares. Portar-les pot suposar penes d'un any de presó i una multa d'uns 3.000 euros.

 

 

 

ARXIVAT A:
Hong Kong
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut