Fórmula 1

Honda es retira de la Fórmula 1 després de 44 anys competint, a causa de l'actual crisi econòmica

La crisi econòmica que afecta el sector de l'automòbil, ha arribat als negocis esportius. Honda ha anunciat que es retira de la Fórmula 1 i que posa l'equip a la venda. Així ho ha confirmat el president de la companyia, Takeo Fukui, que ha dit que l'actual panorama econòmic és el que ha propiciat aquesta decisió. L'escuderia japonesa, que participa a la Fórmula 1 des de l'any 1964, espera ara un comprador. De moment, els tres pilots d'Honda, Jenson Button, Rubens Barrichello i Alex Wurz, s'han quedat sense feina de cara a la propera temporada. El segon fabricant de cotxes del Japó es podria plantejar també la continuïtat del seu equip en motociclisme, del qual n'és pilot Dani Pedrosa.

Actualitzat
L'escuderia Honda, després de 44 anys participant-hi, ha decidit retirar-se de la Fórmula 1 per la crisi econòmica global i ha posat l'equip en venda. En una roda de premsa, el president de la companyia, Takeo Fukui, ha explicat amb més detalls els motius de la retirada. Fukui ha reconegut que la decisió havia estat "molt difícil" però que s'ha hagut de prendre per "la incertesa a curt termini que rodeja el panorama econòmic global".

Aquesta temporada Honda ha estat novena al Mundial de constructors amb Jenson Button i Rubens Barrichello com a pilots titulars i Alex Wurz com a provador. Tots tres pilots s'han quedat sense feina de cara a la pròxima temporada. Amb aquest anunci, Honda és el segon equip que abandona en pocs mesos la Fórmula 1 ja que aquesta temporada l'escuderia Super Aguri també va decidir plegar després del Gran Premi de Montmeló, tot just la quarta prova del 2008.

El segon fabricant de cotxes del Japó es podria plantejar també la continuïtat del seu equip en motociclisme, del qual n'és pilot Dani Pedrosa, a causa dels elevats costos i davant uns últims resultats poc satisfactoris per a la companyia.
Anar al contingut