El portaveu del govern, Francesc Homs, en roda de premsa
El portaveu del govern, Francesc Homs, en roda de premsa
Barcelona

Homs: "Un dia el govern espanyol declararà inconstitucional respirar en català"

El portaveu del govern s'ha expressat així després d'enumerar el reguitzell de recursos d'inconstitucionalitat que està impulsant el govern espanyol i concretament en ser preguntat sobre la decisió del TC per l'euro per recepta.

RedaccióActualitzat
"Un dia declararan que és inconstitucional respirar en català". Així s'ha expressat el portaveu del govern, Francesc Homs, enumerant el reguitzell de recursos d'inconstitucionalitat que el govern espanyol estan duent a l'alt tribunal i després que li preguntessin sobre la decisió del TC de deixar en suspens l'euro per recepta.

Homs ha comparegut en roda de premsa al costat de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, després de la reunió del consell de govern i s'ha referit a l'acció de l'executiu del PP respecte a Catalunya. "Ho veuen inconstitucional tot", s'ha exclamat Homs, que ha recordat que es mouen preventivament contra el referèndum sobiranista, "a posteriori" sobre l'euro per recepta i també pel que fa a l'impost sobre el dipòsits bancaris.

I encara en el mateix to, Homs ha dit que, per part del govern espanyol, amb aquests recursos "estan a punt de fer el ridícul més gran del segle". I en referència a la prohibició d'implementar un impost sobre els medicaments, s'ha preguntat: "Com ho explicaran, això, a Europa?".

Recurs al TC pel decret de racionalització de la despesa de Wert

Per la seva banda, el Consell Executiu del govern ha aprovat portar al Tribunal Constitucional el decret de racionalització de la despesa en l'àmbit educatiu aprovat pel govern central a instàncies del ministre José Ignacio Wert l'abril passat en considerar que envaeix competències de la Generalitat. Es tracta del decret que establia, per exemple, la jornada lectiva del personal docent o el termini per a la substitució transitòria del professorat.
Anar al contingut