Madrid

Homs, sobre la trobada amb Felip VI: "Cordial des del punt de vista personal; des del polític, som als antípodes"

En la ronda de consultes prèvies al debat d'investidura, el cap de llista de Democràcia i Llibertat s'ha queixat a Felip VI de no haver rebut la presidenta del Parlament i li ha dit que en cap cas facilitarà un govern de Mariano Rajoy

RedaccióActualitzat

El rei Felip VI ha rebut aquest dimecres a la tarda al palau de la Zarzuela al cap de llista de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, en la sèrie d'audiències que està tenint amb les forces polítiques que han aconseguit representació parlamentària. En la roda de premsa que ha fet després de l'audiència, Homs ha explicat que s'ha queixat al rei que no hagués rebut a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i que li ha dit que el seu grup en cap cas no donaran suport a la investidura d'un president del PP. Sobre la impressió rebuda s'ha limitat a dir:

"Ha estat una trobada cordial des del punt de vista personal, també perquè l'havia tractat quan era príncep, però des del punt de vista polític, estem a les antípodes."

Homs, que no ha volgut revelar res del que li ha dit el rei, ha afirmat que la situació és complexa, ha vaticinat que el debat per aconseguir la investidura d'un president del govern serà llarg, i ha recomanat paciència. El cap de llista de Democràcia i Llibertat també s'ha mostrat convençut que unes noves eleccions no serien solució, perquè la situació actual és "estructural" i els resultats serien molt semblants.

Aquest dimecres Felip VI també ha rebut en audiència el líder d'Izquierda Unida, Alberto Garzón, i a la portaveu de En Marea-Podemos, Alexandra Fernández. Els tres polítics rebuts en audiència s'estrenaven com a líders de les respectives candidatures al Congrés i per a  tots ells ha estat la primera audiència reial.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut