Barcelona

Homs respon a Margallo amb un "Volem votar" i que Madrid no posi traves al dret a decidir

El portaveu ha recomanat a l'executiu de Mariano Rajoy que no posi traves al dret a decidir. Després del consell de govern, Homs ha recordat que "el nostre propòsit és facilitar allò que una gran majoria del poble de Catalunya demana: poder votar".

RedaccióActualitzat
Poques hores després que el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, advertís que no hi haurà mai una secessió de Catalunya pactada amb el govern espanyol, ha arribat la resposta del govern català de la mà del seu portaveu. "Volem votar", ha manifestat Francesc Homs, que ha recomanat al govern de Mariano Rajoy que no posi traves al dret a decidir. "Anar posant portes a l'expressió democràtica, no és aconsellable", ha etzibat el també conseller de la Presidència

Homs ha recordat que ""l'aposta del govern és poder votar i decidir sobre el futur de Catalunya" i "el nostre propòsit", per tant, "facilitar allò que una gran majoria del poble de Catalunya demana: poder votar". En aquest sentit, el portaveu català ha manifestat que "hem de garantir el marc perquè es pugui votar i, després que el poble de Catalunya determini el què, implantar-ho".

Després de dir que si des del govern espanyol no són capaços d'entendre-ho, "ja s'ho sabran explicar", Homs ha avançat: "No ens deixarem impressionar en declaracions d'uns i altres (sobre el procés sobiranista). Persistirem".

Sobre l'estat de les negociacions entre Generalitat i Estat, Homs ha assegurat que estan "en el punt d'intentar-ho", però "Madrid no vol negociar", i ha afegit que ja "m'agradaria que ja hi haguessin comissions negociadores, però que no és així". "De moment, Madrid ens diu 'nasty de plasti'", ha admès.

Tot i això, ha assegurat que "el propòsit que tenim com a govern" és dur a terme les negociacions sobre la consulta en el marc d'un calendari i que "farem tot el que estigui al nostre abast perquè la consulta es pugui fer el 2014". Mentre hi hagi marge, des del punt de vista calendari, ha afegit, "podem negociar i persistirem". Ara bé, no s'ha volgut pronunciar sobre què passarà quan acabi el calendari. I és que, segons ha dit, "avançar-nos, ens fa perdre possibilitats".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut