Tarragona

Homs no anirà a la llista unitària sobiranista "tot i que li faria una il·lusió immensa"

El conseller de Presidència assegura que "tenim el manual d'instruccions preparat per arribar a l'estat propi"

Actualitzat

El conseller de Presidència, Francesc Homs, ha afirmat en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" que "a Catalunya ens tenalla una troica que es diu estat espanyol i TC: ens l'hem de treure de sobre". En aquest sentit, Homs ha assegurat que tenen la feina feta per anar cap a la independència en cas de majoria independentista. "Tenim el manual d'instruccions preparat per arribar a l'estat propi", ha dit Homs. I per exemplificar-ho, Homs ha explicat que han localitzat 3.999 tractats internacionals subscrits per Espanya i la UE i que tenen apamat tant de quines matèries es tracta com els mecanismes per accedir-hi o si l'estat espanyol hi té dret de veto. 

Pel que fa al ritme, Homs ha dit que s'han fixat un termini màxim de divuit mesos per aconseguir la independència, però, en la línia del que va dir Oriol Junqueras sobre "escurçar terminis", ha afegit que "si es pot fer abans no es deixarà per després".

Sobre el moment de desconnexió, Homs ha alertat sobre la trampa de la legalitat espanyola. "No podem acceptar que la legalitat són els altres", ha dit. "Si hi ha una voluntat democràticament expressada amb un mandat del poble precís hi haurà una legalitat catalana", ha conclòs.

"Farem una campanya mai vista"

Homs, que formarà part com a membre de CDC de l'equip de campanya de la candidatura unitària sobiranista, ha explicat que "farem una campanya mai vista". El conseller de la Presidència s'ha mostrat il·lusionat i ha parlat d'una campanya "excepcional" i "totalment diferent". "M'ho penso passar molt bé, amb aquesta campanya. Serà una experiència i una expressió de la solidaritat catalana. De tots els catalans donant-nos la mà", ha considerat.

Per Homs, "s'equivoquen els qui volen jutjar o analitzar la llista unitària sobiranista pel 27-S des d'una perspectiva clàssica", perquè està marcada "per una circumstància totalment excepcional".

D'altra banda, ha confirmat que no anirà a la llista. "Em faria una il·lusió immensa, però ja li dic que no hi aniré. Crec que no em toca, sincerament". I tampoc no ha volgut desvelar si Eduardo Reyes, de Súmate, hi figurarà en el número 6, darrere d'Oriol Junqueras. "No està confirmat, i quan es confirmi ja es confirmarà", ha dit Homs, que fins fa unes setmanes era el portaveu del govern. 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut