Barcelona

Homs: "Mal que els pesi, l'independentisme torna a ser decisiu a la política espanyola"

El candidat de CDC

RedaccióActualitzat

El candidat de CDC, Francesc Homs, que ha comparegut gairebé acabat el recompte electoral, ha reconegut que el resultat no era el que haurien volgut, però que els deixava bon gust de boca:

"No és el resultat que hauríem volgut tenir, amb això volem ser honestos, però ens dóna clarament un regust positiu."

Convergència ha aconseguit els mateixos diputats que en les eleccions del 20-D, encara que perd gairebé 100.000 vots i en percentatge baixa per sota del 15%. Per tot plegat, Homs ha ironitzat amb totes les previsions que els feien perdre diputats i, continuant amb la ironia, ha rematat: "És evident que algú haurà de fer un repàs a fons d'això de les enquestes."

Homs ha recordat que mesos enrere ja va passar i que ara "s'ha tornat a produir de manera molt sagnant."

El candidat de Convergència ha tingut paraules dures pel fet que s'hagin hagut de repetir eleccions. Per ell, és "un exemple de mala qualitat democràtica", perquè "no han aconseguit gestionar la complexitat" i han "malbaratat recursos".

Homs ha conclòs que, amb aquest resultat:

"Mal que els pesi, l'independentisme torna a ser decisiu a la política espanyola."

Puigdemont: "El referèndum no gaudeix de bona salut"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al Museu Marítim de Barcelona, des d'on CDC segueix la nit electoral, ha dit que després dels resultats de les eleccions es constata que no hi ha alternatives a la independència davant el projecte "immòbil" de l'Estat. Puigdemont ha fet una crida als que "fantasiegen" amb referèndums a sumar-se al procés independentista. Creu que aquestes eleccions "innecessàries" no han fet canviar "la realitat" del procés sobiranista, cosa que serveix, segons ha dit, per "ser més forts i decidits" per als pròxims mesos.

El president de la Generalitat també ha dit que, si el 20-D es va constatar "la defunció de la tercera via", després dels comicis d'avui es comprova que "el referèndum no gaudeix de bona salut".

Artur Mas, que també ha comparegut davant els seguidors reunits al Museu Marítim, ha culpat ERC de la victòria d'En Comú Podem a Catalunya: "Si ha guanyat Podem és perquè no ha estat possible la unitat del sobiranisme".
 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut