Barcelona

Homs es disculpa per haver criticat l'actitud "macarra" de Montoro per l'amenaça de no pagar les nòmines si no apuja impostos

El portaveu del govern demana disculpes per haver titllat de "macarra" l'actitud del ministre d'Hisenda per l'amenaça de no poder pagar les nòmines als funcionaris si l'Estat no incrementa els ingressos. Duran i Lleida també ha demanat disculpes al ministre.

RedaccióActualitzat
El portaveu del govern, Francesc Homs, ha demanat disculpes al ministre Cristóbal Montoro en cas que s'hagi sentit ofès, després que el va titllar de "macarra" per l'actitud del titular d'Hisenda d'amenaçar de no poder pagar les nòmines als funcionaris si l'Estat no incrementa els ingressos.

En una entrevista a "El Matí de Catalunya Ràdio de l'estiu", Homs va argumentar: "Dir 'si vostès no es porten bé no els donem els diners per pagar les nòmines' és de macarra, això ho fa un macarra; amb un to certament xulesc i amb un abús d'autoritat. A part de queixar-nos, que òbviament ho fem, de votar-hi en contra, que ja ho fem, de presentar recursos, que també ho hem fet, cal anar a buscar una solució estructural a tot això". El govern insisteix que tot plegat només pot solucionar-se amb un nou sistema basat en el pacte fiscal.

Davant d'aquestes paraules, Homs ha manifestat que només volia denunciar el to amenaçador de Montoro, quan advertia que si no s'apliquen retallades, no hi haurà diners per als funcionaris. El portaveu assegura així que manté el fons del que va dir, però que en rectifica les formes.

Abans de les disculpes d'Homs, el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, també ho ha fet. Als passadissos del Congrés i per iniciativa pròpia Duran ha dit que creu que "hem comès un error" perquè "no fem res més que fer-nos mal a nosaltres mateixos i projectar una imatge que cada cop és pitjor davant l'opinió pública". Montoro, per la seva banda, ha sortit de l'hemicicle sense voler fer declaracions.

El PP català ha demanat la dimissió o el cessament del portaveu del govern per les seves declaracions. Els populars creuen que Homs hauria de presentar la dimissió voluntària, però si no ho fa, Artur Mas hauria d'obligar-lo a cessar del càrrec. "El president Mas no pot tenir com a portaveu una persona que es dedica a fer de professional de l'insult", ha insistit el portaveu del grup parlamentari del PPC, Enric Millo. Per la seva banda, Homs considera exagerada la petició de dimissió del PPCatalà.

El govern català, que ha mostrat diverses vegades el seu disgust amb el ministre perquè no traslladés a les autonomies la relaxació del dèficit que ha avalat la UE, recorrerà tots aquells ajustos de Rajoy que consideri que vulneren competències catalanes.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut