El portaveu del govern, Francesc Homs.
El portaveu del govern, Francesc Homs.
Barcelona

Homs diu que la resposta de Rajoy no aporta "cap proposta" i el convida a reunir-se amb Mas al palau de la Generalitat

Homs denuncia pressions polítiques del govern espanyol constatables i "inacceptables" envers la fiscalia, cosa que devalua l'estat de dret i "diu molt poc" de l'executiu

Marta CarnicéActualitzat

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha denunciat que hi ha pressions polítiques del govern espanyol constatables i "inacceptables" envers la fiscalia, cosa que, segons ha dit, devalua l'estat de dret. És més, ha lamentat que aquesta actuació, que "existeix i està a ulls de tothom", "diu molt poc" de l'executiu de Mariano Rajoy.

En qualsevol cas, el també conseller de la Presidència, ha reiterat: "Tenim la certesa que tot el que hem fet era legal.". En aquest sentit, ha recordat que van demanar un aclariment al Tribunal Constitucional quan va suspendre el nou 9-N; no hi hagut pronunciament i el govern espanyol ni tan sols ha presentat un incident d'execució "si creia que no es complia el que s'havia de complir". "És estrany i com a mínim contradictori", ha manifestat.

Sobre la resposta del cap de l'executiu espanyol a la carta del president Mas, Homs ha afirmat que no aporta novetats ni "cap proposta" i avisa que aquesta actitud genera una "inestabilitat molt evident". Ara bé, ha assegurat que el president estaria "encantadíssim i disposat" a rebre Mariano Rajoy al palau de la Generalitat. "Està convidat al Palau i fóra bo que es produís aquesta trobada", ha manifestat. Una iniciativa, ha dit, per "donar contingut al diàleg" entre totes dues parts.

Homs, però, ha demanat a l'executiu espanyol que "facin una proposta, no cal ni que comprin la nostra, però que en facin alguna". I és que, s'ha queixat, "portem molts anys fent propostes i la resposta és que no té proposta i això genera inestabilitat davant dels repte plantejats". Un bon gest, pel govern català, seria "reconèixer l'error històric que va suposar la recollida de signatures de l'Estatut -per part del PP-, com ja han reconegut en privat molts d'ells". "D'allà venim i som on som", ha etzibat.

Sigui com sigui, pel conseller, "el govern espanyol no pot continuar igual".

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut