Homs compareix després del consell executiu. (Foto: ACN)
Homs critica que l'Estat es reserva "tot el marge" de dèficit concedit. (Foto: ACN)
Barcelona

Homs critica que l'Estat ha guanyat 33.000 milions de marge pel dèficit i que només n'ha cedit 1.000 a les autonomies

El portaveu del govern considera del tot insuficient el marge de l'1,2% que l'executiu del PP ha concedit a les autonomies. Segons el conseller, és un "atemptat gravíssim contra l'estat del benestar que s'ha de corregir".

RedaccióActualitzat
La Generalitat considera del tot insuficient l'objectiu de dèficit de l'1,2% que el govern espanyol ha atorgat a les autonomies. El portaveu del govern, Francesc Homs, s'ha queixat que l'Estat ha guanyat un marge de 33.000 milions per al dèficit i només n'ha cedit 1.000 a les comunitats. Segons el conseller, és un "atemptat gravíssim contra l'estat del benestar que s'ha de corregir".

El conseller ha recordat que, fa un any, Espanya tenia un objectiu del 3% però va aconseguir apujar-lo fins al 4,5 i, ara, al 6,3%. Traduït en milions d'euros, això significa passar de 30.000 milions a 63.000. En el cas de les comunitats, l'objectiu era de l'1,1%, corresponent a 11.000 milions. Després va baixar al 0,7% i ara es relaxa fins a l'1,2%, que són 12.000 milions d'euros.

En la roda de premsa posterior al consell executiu, Homs ha carregat contra el govern de Mariano Rajoy perquè "es queda tot" el marge que la UE ha concedit a l'Estat. Homs ha avançat que la Generalitat intentarà "fer pinya" amb la resta de partits catalans i amb les altres autonomies per aconseguir un sostre de dèficit més alt.

Homs ha apel·lat al sentit comú i ha dit que hi ha marge per relaxar el dèficit de les comunitats. També ha defensat que encara no es presentin els pressupostos per a aquest any. "No renunciem a que les coses canviïn. Aquesta foto que tenim avui no té ni cap ni peus", ha advertit.
Anar al contingut