Francesc Homs, durant la roda de premsa del Consell Executiu.
Homs assegura que Montoro "és una màquina de fabricar independentistes".
Barcelona

Homs considera un acte de "censura" i de "represàlia" la negativa de Montoro a publicar les balances fiscals

El portaveu ha afegit que el govern espanyol assegura que les balances que ha difós fins ara eren correctes i que publicar-les és un compromís del govern espanyol. És per això que considera que no fer-ho suposa "una utilització partidista descarada de les administracions públiques".

RedaccióActualitzat

Les declaracions del ministre d'Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, en què argumentava els motius per deixar de publicar les balances fiscals, han motivat la primera pregunta a la roda de premsa posterior al Consell Executiu dels dimarts. El portaveu i conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha qualificat de "censura" i de "represàlia" el fet que es deixin de publicar i ha afegit que l'argument és "sorprenent i també preocupant".

Després que Montoro ha assegurat que el "mal ús" que alguns sectors polítics i periodístics fan de les balances fiscals ha servit per atiar l'independentisme, Homs ha dit que "costa de creure que siguin les paraules d'un ministre". El portaveu ha afegit que el govern espanyol assegura que les balances que ha difós fins ara eren correctes i que publicar-les és un compromís del govern espanyol.

És per això que considera que no fer-ho suposa "una utilització partidista descarada de les administracions públiques". Pel portaveu, a més, tot plegat "no ajuda a racionalitzar el debat". "Els emplaço a rectificar, que compleixin els compromisos i que tinguin la decència de no argumentar-ho d'aquesta manera", ha reblat el conseller.

Preguntat sobre la possibilitat que l'executiu de Mariano Rajoy tingui fets els càlculs i hagi decidit no fer-los públics en veure'n els resultats, Homs ha assegurat que no sap si és així, però "podria ser".

Petició de rectificació també per a Sánchez-Camacho

Posats a demanar rectificacions, el conseller de la Presidència també n'ha demanat a la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho. Homs ha considerat desafortunades les seves declaracions durant la convenció dels populars d'aquest cap de setmana passat, en que va assegura que, actualment, els espanyolistes se senten a Catalunya com a Euskadi quan ETA feia atemptats. Aquestes paraules han estat motiu d'una campanya a les xarxes socials que, sota l'etiqueta #Camachodemanaperdó, espera també que la líder popular es desdigui de les seves paraules.

Anar al contingut