Tretze mesos d'inhabilitació per a Homs
Tretze mesos d'inhabilitació per a Homs
Madrid

Homs, condemnat a un any i un mes d'inhabilitació i una multa de 30.000 euros pel 9N

El Tribunal Suprem l'absol del delicte de prevaricació, tal com va passar amb Mas, Ortega i Rigau

RedaccióActualitzat

L'exconseller i diputat del PDeCat Francesc Homs, condemnat pel Tribunal Suprem a un any i un mes d'inhabilitació i una multa de 30.000 euros per un delicte de desobediència greu en el 9N. Com en el cas de Mas, Ortega i Rigau, Homs també ha quedat absolt de prevaricació administrativa. El fiscal va demanar-li una pena de 9 anys d'inhabilitació especial per l'exercici de càrrecs públics electius i una multa de 30.000 euros, a raó de 200 euros cada dia durant cinc mesos pels delictes de prevaricació i desobediència.

En el seu compte de Twitter, Francesc Homs afirma que "condemnar per posar urnes és un error i una feblesa de l'estat espanyol. Avui guanyem i seguirem guanyant!". I afegeix: "Només em dec al poble de Catalunya, que és qui m'ha escollit diputat". Homs agraeix el suport que rep: "Moltes gràcies per les mostres de suport, per descomptat molt més enllà de la meva persona perquè responen al compromís democràtic i plural."

 

 

El Suprem va deixar el cas vist per sentència el passat 1 de març. Ara Homs presentarà un recurs d'empara al Tribunal Constitucional i alhora una petició d'aclariment al Suprem sobre la sentència. Durant aquest temps la sentència, no serà encara ferma i, per tant, l'exconseller seguirà com a diputat fins que la justícia no es pronunciï.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut