Barcelona

Homs acusa la CUP de partidisme per la moció per reafirmar la declaració del 9-N al Parlament

La mesa de la cambra catalana ha de decidir demà, dimarts, si admet a tràmit la moció de la CUP

Actualitzat

El dirigent de Convergència i líder de Democràcia i Llibertat al Congrés, Francesc Homs, ha acusat la CUP de falta de confiança i d'actuar per partidisme per la moció que han presentat al Parlament que demana que la cambra es reafirmi en la resolució independentista aprovada el 9 de novembre passat i que va ser anul·lada pel Tribunal Constitucional. Segons Homs, la moció de la CUP busca trobar contradiccions allà on no n'hi ha.

"Quan la CUP fa això, busca convèncer gent que no està convençuda o busca posar en contradiccions els que ja estem convençuts? Em sembla que ratlla el ridícul. Si en aquestes alçades de la pel·lícula, la CUP encara s'ha de mirar de reüll a la gent de Junts pel Sí, aleshores vol dir que la gent de la CUP això no s'ho creu".

En canvi, el secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, per la seva banda, veu en la moció de la CUP l'oportunitat perquè Convergència se'n desmarqui:

"Convergència democràtica té una oportunitat única, d'or, que li serveix en safata la CUP, posant l'emoció sobre el 9 de novembre. Si CDC vol traduir en fets les paraules que està venint cap aquesta centralitat, això passa perquè es desdigui de la votació del 9 de novembre. És tan clar com que votin en contra.

Unes paraules que arriben en la vigília que la mesa del Parlament decideixi si tramita la moció de la CUP que demana que la cambra reafirmi el seu suport a la declaració independentista del 9-N i que ha estat anul·lada. La mesa del Parlament va ajornar la setmana passada la decisió de tramitar o no la moció de la CUP.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut