Txell Bonet, companya de Cuixart, mostra l'espasa d'honor del cavaller Sant Jordi (ACN)
Txell Bonet, companya de Cuixart, mostra l'espasa d'honor del cavaller Sant Jordi (ACN)
Montblanc

Homenatgen Jordi Cuixart amb l'espasa d'honor de la setmana medieval de Montblanc

La companya de Cuixart, Txell Bonet, recull el guardó simbòlic durant la representació de les Corts Catalanes del 1414

Actualitzat

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha estat homenatjat a Montblanc en l'acte de cloenda de la 31a edició de la Setmana Medieval, en què s'ha recuperat la representació de les Corts Catalanes del 1414.

El líder sobiranista, empresonat a Soto del Real des de fa més de mig any, ha estat guardonat amb l'espasa d'honor, atorgada per l'associació organitzadora de la festa medieval.

La seva parella, Txell Bonet, ha recollit l'espasa i ha expressat que estan "infinitament agraïts a totes aquelles persones que ens fan arribar la seva solidaritat". Bonet ha reblat que seguirà lluitant "perquè no em penso estar lamentant".

En el moment de recollir el guardó va rebre la trucada inesperada de Cuixart, davant l'expectació i els aplaudiments del públic assistent.


Justament, Txell Bonet es va referir a la petició de traslladar Cuixart a un centre penitenciari català.

"Per a la resposta no sabem el termini, pot ser una cosa que tardi setmanes. Si s'esgota aquesta via administrativa de la petició a Institucions Penitenciàries, queden altres vies a nivell nacional, com a nivell internacional, com la del Comitè dels Drets de l'Infant de l'ONU.

No pararem, no pararem fins a reclamar una cosa que és justa, i que forma part de les normatives nacionals i internacionals."

 

Èxit de la Setmana Medieval

La Setmana Medieval de Montblanc creix i es consolida, segons el president de l'associació medieval, Joan López, organitzadors del festival.

"Vam tenir un primer cap de setmana excepcional, en què vam exhaurir les entrades de la representació de la llegenda. Es consolida aquest canvi que va començar fa quatre anys, aquesta aposta per la tècnica, el nou drac que estrenàvem l'any passat. Molt contents dels projectes nous, com és el campament de poble, que s'ha tornat a posar en valor i ha complert la funció que nosaltres creiem que havia de complir."

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàSant Jordi Òmnium CulturalCultura popular
Anar al contingut