Barcelona

Homenatge als mercats municipals de Barcelona pel fet de ser servei públic essencial

Patrulles de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra s'han situat davant les portes de 12 mercats municipals, dels 10 districtes de la ciutat, per aplaudir paradistes i treballadors del sector

RedaccióActualitzat
Segons l'Ajuntament de Barcelona, unes 38.000 persones al dia de mitjana compren presencialment en els 38 mercats d'alimentació des del començament del confinament. En els mercats de la ciutat, hi treballen gairebé 3.500 persones en 1.430 establiments.

Per reconèixer la seva tasca com a servei essencial, diverses patrulles de la Guàrdia Urbana, i dels Mossos d'Esquadra, s'han situat a les dotze del migdia davant les portes principals de 12 mercats municipals, dels 10 districtes de la ciutat.

 

 

 

Se'ls ha pogut veure davant de la Boqueria, el mercat d'Hostafrancs, el de Les Corts o el de l'Abaceria, entre altres.

La voluntat ha estat la d'homenatjar els mercats municipals, juntament amb Mercabarna com a mercat majorista, en tant que són servei públic i essencial i com a garantia per a la distribució de productes frescos i per a la nutrició dels barcelonins.

Les patrulles uniformades han aparcat els seus vehicles a les portes dels mercats i han aplaudit paradistes i altres treballadors del sector.

 

 

 

Des de l'inici de l'estat d'alarma han obert el 85% de les parades i la gran majoria dels mercats s'han adaptat aquests dies per facilitar les compres als seus veïns.

Canvis en les compres pel confinament

La tendència de les compres als mercats està canviant durant el confinament: ha baixat la presència física de clientela als mercats i ha pujat la de la venda online i els encàrrecs per telèfon o via whatsapp amb servei a domicili.

 

 

 

A banda dels mercats que ja oferien canals no presencials o de compra ràpida, la majoria han implantat més canals de compra aquestes setmanes. S'ha implantat més que abans el repartiment a domicili, sistemes de compra ràpida via trucada o missatge perquè la comanda estigui preparada a l'hora prevista pel client, o sistemes de venda online.

Alguns paradistes també porten gratuïtament la compra a les persones grans del barri.

ARXIVAT A:
AlimentacióCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut