Barcelona

Homenatge a Pasqual Maragall en la presentació de les seves memòries al Palau de la Música

Pasqual Maragall ha rebut el reconeixement de la classe política i de la societat civil en un acte d'homenatge que ha convocat 1.500 persones al Palau de la Música de Barcelona. La presentació de les memòries de l'expresident de la Generalitat, titulades "Oda inacabada", ha reunit amics i familiars de Maragall. L'acte l'ha presentat la periodista Gemma Nierga i hi han intervingut, a més de l'expresident, l'excalde de Roma Francesco Rutelli, Ferran Mascarell i Narcís Serra. A part del successor de Maragall al govern de la Generalitat, José Montilla, també hi han estat presents representants de totes les forces polítiques.

Actualitzat
Pasqual Maragall ha protagonitzat un acte emotiu, interromput en múltiples ocasions pels riures i els aplaudiments dels 1.500 assistents que s'han aplegat al Palau de la Música per acompanyar l'expresident de la Generalitat en la presentació de les seves memòries.

Maragall ha aprofitat la presentació d'"Oda inacabada" per reivindicar la seva manera de fer, que ha definit com la voluntat d'anar "en contra d'allò evident i previsible". Fent una picada d'ull als seus excompanys de partit, entre ells el president de la Generalitat, José Montilla, Maragall ha instat el govern a aplicar "aquesta imprevisibilitat". També ha assegurat haver tractat sempre "amb respecte" els seus adversaris polítics, i ha negat haver actuat per "ressentiment".

L'expresident de la Generalitat s'ha referit també a l'Alzheimer i ha assegurat que la malaltia no li impedirà seguir fent tot allò que li agrada. "Diuen que caminar, ballar, estimar, jugar i gaudir de la vida ajuda a superar les dificultats, i penso seguir-ho fent", ha dit Maragall, que ha afegit que no veu "ni moralment ni físicament cap raó per no intentar ser tan feliç com pugui i tan honest com calgui".

Un dels moments més emotius de l'acte ha estat quan s'ha adreçat a la seva família: "Tinc una dona i uns fills que m'estimo i a qui faig patir més que a ningú per la meva dèria d'anar sempre pel dret", ha dit Maragall. També ha demanat la comprensió de la seva família pels efectes de la seva malaltia afirmant: "Potser la desinhibició que els metges de Sant Pau diuen que acompanyen la malaltia que diuen que tinc sigui pesant per als meus, i ho sento."

Maragall s'ha mostrat optimista respecte al seu futur, ha dit que intentarà ser tan feliç com pugui i s'ha acomiadat dels assistents amb un "anem per feina, passeu-vos-ho bé, que la vida és curta però la nit és llarga".
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut