Barcelona

Homenatge a Moncho en el concert que havia de ser el seu comiat dels escenaris

Joan Manuel Serrat, Lolita o Pau Donés, entre els amics que han recordat els boleros del cantant de Gràcia

Actualitzat

Una cadira buida, on cada un dels participants en el concert hi ha anat deixant una rosa, ha estat l'espai de record per al que va ser el "rei dels boleros".

L'Auditori de Barcelona ha estat l'escenari de l'homenatge a Moncho, que va morir el 28 de desembre passat. De fet, aquest concert havia de ser el comiat del cantant dels escenaris, rodejat dels seus amics.

Era el desig de l'artista que volia acomiadar-se del seu públic amb una última actuació, després que una malaltia li va deixar greument afectades les cordes vocals.
 

Lolita deixa una rosa vermella a la cadira amb l'absència present de Moncho

Després de la seva mort, els seus amics i companys de professió han volgut mantenir el concert i homenatjar una figura clau de la música que va popularitzar el bolero.

Sicus Carbonell, cantant de Sabor de Gràcia (Efe)

El concert ha començat recordant els orígens de Moncho, el nom artístic de Ramon Calabuch, fill d'una família de gitanos del barri de Gràcia. I que va començar cantant al costat de figures com El Pescaílla, fusionant la rumba amb el bolero amb temes com "Levántate", que avui ha interpretat el grup Sabor de Gràcia.

I justament una de les filles d'El Pescaílla, Lolita, no ha volgut perdre's aquest homenatge i ha recordat un dels temes que va gravar amb Moncho, en un disc de duets.

Moncho va col·laborar amb molts altres artistes, alguns dels quals han estat aquest dilluns a L'Auditori.

Pau Donés (Efe)

Noms com Dyango, Pau Donés, Miguel Poveda i, sobretot, el seu gran amic, Joan Manuel Serrat, que també havia escrit cançons per a ell i que ha tancat aquesta nit de concert homenatge.

La família del cantant també ha pujat a l'escenari per interpretar "Rosó", en un concert que ha culminat amb tots els artistes junts interpretant "Toda una vida", corejat també per un públic dret i emocionat. Un tema amb què Moncho tenia previst dir adeu als escenaris rodejat de companys de professió, però l'inesperat desenllaç ha obligat a convertir la cita en un homenatge pòstum.

Miguel Poveda i Joan Manuel Serrat (EFE)

 

 

"Som Moncho: una vida de bolero" ha estat la frase de record cap a aquest artista de més de 50 anys dedicats a la seva carrera musical i 34 discos que deixa per als seus admiradors.

El concert ha acabat amb tots plegats interpretant "Toda una vida", amb Moncho somrient damunt d'ells

 

 

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut