Will Smith va demanar disculpes quan va recollir l'Oscar al millor actor per "El método Williams"
Will Smith va demanar disculpes quan va recollir l'Oscar al millor actor per "El método Williams" (EFE/Etienne Laurent)

Hollywood veta Will Smith als Oscars durant 10 anys per la bufetada a Chris Rock

L'Acadèmia de Cinema bandeja l'actor Will Smith de tots els seus actes, inclosos els Oscars, durant una dècada després de la bufetada a Chris Rock

RedaccióActualitzat

Will Smith no podrà tornar als Oscars en una dècada. L'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques de Hollywood ha decidit vetar l'actor de tots els seus actes durant els pròxims deu anys, fins al 2032.

És la resposta de Hollywood a la bufetada que l'actor nord-americà va donar en directe en l'última gala al còmic Chris Rock, que havia fet una broma ofensiva sobre l'alopècia de la seva parella, Jada Pinkett.

L'Acadèmia ha pres aquesta decisió en una reunió de la junta i l'ha fet pública en un comunicat. El president, David Rubin, i la directora executiva, Dawn Hudson, han explicat que els Oscars "havien de ser una celebració de moltes persones", però que es van veure eclipsats pel "comportament inacceptable i nociu que va exhibir el Sr. Smith a l'escenari".

El moment de la plantofada de Will Smith a Chris Rock en la cerimònia dels Oscar
El moment de la plantofada de Will Smith a Chris Rock a la cerimònia dels Oscars (Reuters / Brian Snyder)

La decisió no només afecta els premis Oscar, sinó que inclou tots els actes que organitzi l'Acadèmia. Això sí, no li retiren el premi que va rebre en l'última gala. Hauria estat una decisió sense precedents i que ni tan sols s'ha aplicat en casos molt més greus, com el de Harvey Weinstein, condemnat a presó per violació i assetjament sexual.

L'Acadèmia no especifica si el veto inclou la nominació als premis. L'actor ha respost en un breu comunicat que "accepta i respecta" la decisió.

Smith ja va renunciar com a membre de l'Acadèmia de Hollywood l'1 d'abril, després de l'incident durant l'última gala. D'aquesta manera s'ha estalviat format part de la llista de persones expulsades de l'Acadèmia amb noms com Harvey Weinstein, Bill Cosby, Adam Kimmel i Roman Polanski.

La mateixa nit dels Oscars --en què l'actor va recollir l'estatueta a la millor interpretació-- Smith es va negar a abandonar la gala després de la bufetada. L'endemà, l'Acadèmia va obrir una investigació que acaba ara bandejant l'actor dels seus actes.

La bufetada de Smith a Rock

La nit dels Oscars es va veure marcada pel comentari de Rock sobre l'alopècia de Jada Pinkett, a qui va comparar amb la protagonista de "La teniente O'Neil", pel·lícula interpretada per Demi Moore el 1997, en què anava amb el cap rapat.

Will Smith es va aixecar del seient i va clavar la bufetada a Rock. Des del seient encara va cridar: "Que el nom de la meva dona no torni a sortir de la teva puta boca". Aquest és el moment:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat)

 

ARXIVAT A:
CinemaPremis Oscar
Anar al contingut