L'actor Will Smith i la seva dona Jada Pinkett Smith també van anunciar la seva absència a la gala de Los Angeles
Los Angeles

Hollywood promet duplicar els membres femenins i de les minories ètniques de l'Acadèmia

L'Acadèmia del cinema nord-americana està formada per una majoria d'homes, un 76%, i de membres de raça blanca, un 93%

RedaccióActualitzat

L'Acadèmia del Cinema de Hollywood promet duplicar la presència de dones i minories ètniques als seus òrgans directius i comitès abans del 2020.

Respon així a la polèmica provocada per les nominacions dels Oscars, que, per segon any consecutiu, no tenen cap afroamericà en les categories principals.

L'Acadèmia compta ara amb 6.261 membres amb dret a vot. Tots els membres treballen en diferents categories relacionades amb el món del cinema. D'aquesta xifra, ara un 76% són homes i el 93% de raça blanca.

Per primera vegada, l'Acadèmia de cinema nord-americana fa pública la seva composició demogràfica, unes dades que fins ara eren secretes i que demostren com la indústria del cinema als EUA està en mans blanques.

Ara, la presidenta de l'Acadèmia, Cheryl Boone Isaacs, de raça negra, s'ha declarat molt frustrada i ferida per la lentitud dels canvis dins la institució.  Boone ha dit que l'Acadèmia ara liderarà aquest canvi i no esperarà que la indústria del cinema reaccioni a les crítiques per racisme.

Boicot a la cerimònia

L'anunci dels nominats en les categories interpretatives dels Oscars d'enguany va provocar la indignació de diversos artistes. Entre les principals categories no hi havia cap candidat de raça negra.

El director Spike Lee va dir que no assistiria a la cerimònia d'entrega perquè no podia donar suport a l'entrega de "premis blancs". L'actor Will Smith i la seva dona Jada Pinkett Smith també van anunciar la seva absència a la gala de Los Angeles.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut