París

Hollande reclama una acció internacional més decidida contra el terrorisme

El president francès vol que hi hagi "més intercanvi d'informació i un seguiment dels individus", després del crim de dos policies la nit passada prop de París

RedaccióActualitzat

El president francès François Hollande ha demanat una actuació internacional més decidida contra el terrorisme, després de l'assassinat la nit passada d'una parella de policies a la seva casa de Magnanville, a prop de París, un atemptat que s'ha atribuït Estat Islàmic. "La lluita contra el terrorisme necessita una acció internacional més decidida, un intercanvi d'informació, un seguiment dels individus", ha assenyalat Hollande quan s'ha referit al doble crim dels agents, durant la inauguració d'una conferència dedicada a la corrupció en la seu de l'OCDE de París.

El president francès ha assegurat que aquest atac "és un acte indubtablement terrorista" perquè l'autor "volia que la seva acció fos reconegut com a terrorista" i també perquè Estat Islàmic "ha reivindicat l'atemptat". L'agressor, que va ser abatut per les forces de l'ordre, era un jove de nacionalitat francesa de 25 anys que ja havia estat condemnat per pertinença a un grup jihadista i per robatori amb violència.

François Hollande ha dit que "França s'enfronta a una amenaça terrorista de gran importància. El nivell d'amenaça és molt elevat. A tot arreu és molt elevat", i per això ha subratllat que "hem d'actuar junts".

El ministre de l'Interior, Bernard Cazeneuve, que ha qualificat el doble assassinat d'"acte terrorista", ha visitat les comissaries on treballaven els agents a Les Mureaux i Mantes-la-Jolie, molt a prop de Magnanville. Cazeneuve ha dit que el poble francès i també tots els pobles europeus han d'assumir que "ens enfrontem a una amenaça que durarà".

Enmig de la psicosi d'atemptats per la celebració de l'Eurocopa, aquest dimarts es farà a París una manifestació en contra de la reforma laboral que es preveu multitudinària.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut