Hollande amenaça de prohibir les pròximes manifestacions contra la reforma laboral

És la resposta als aldarulls que hi va haver aquest dimarts a París, amb una quarantena de ferits i una seixantena de detinguts

RedaccióActualitzat

El president francès, François Hollande, ha amenaçat de prohibir les manifestacions "si no es pot garantir la seguretat de les persones o dels béns públics", segons ha explicat la portaveu del govern. És la resposta als aldarulls que hi va haver aquest dimarts a París, que han deixat una quarantena de ferits i una seixantena de detinguts.  

Valls demana als sindicats que no convoquin manifestacions

La manifestació contra la reforma laboral va començar de manera pacífica, però va acabar amb llançament de pedres, atacs a comerços, destrosses de mobiliari urbà i enfrontaments entre un grup de manifestants i la policia. Aquest dimecres, el primer ministre Manuel Valls ha demanat al sindicat CGT que "no organitzi més manifestacions multitudinàries a París", i l'ha responsabilitzat  de "mantenir una actitud ambigua respecte als manifestants que han protagonitzat accions violentes". Valls ha acceptat que "no podem tenir una prohibició general però assumirem les nostres responsablitats" i ha remarcat que "no podem seguir tenint aquest desgraciat espectacle amb les coses fora de control". 

De moment hi ha previstes dues jornades més de vagues i de protestes els pròxims 23 i 28 de juny.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut