H&M té 19 botigues a Catalunya (EuropaPress/Arxiu)

H&M tancarà 7 botigues a Catalunya i anuncia un ERO per a 1.100 treballadors a Espanya

La cadena de moda ha informat que, a més de l'ERO, vol canviar les condicions de treball per reduir les hores contractades

Laura GalanActualitzat

La cadena sueca de moda H&M preveu tancar 7 de les 19 botigues que té a Catalunya. Al conjunt d'Espanya, en tancarà 30 i farà acomiadaments en 94 més.

Les 7 botigues que es tancaran són a ciutats de Catalunya com Girona, Tarragona i Reus, però la majoria estan situades a Barcelona.

L'empresa també ha informat d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que pot afectar 1.100 treballadors a tot Espanya, més del 20% de la plantilla.

CCOO de Catalunya ha explicat que l'empresa ha informat aquest dimarts els representants dels treballadors dels seu plans per aplicar l'ERO i de modificar les condicions de treball per reduir les hores contractades.

Segons aquest sindicat, que és majoritari a l'empresa, tant el nombre d'afectats com la quantitat de tancaments són "absolutament desproporcionats". Per ara, no saben l'afectació d'acomiadaments concrets a Catalunya ni quines botigues tancaran.


H&M vol una transformació global

Segons H&M, el sector del comerç de roba està experimentant un gran canvi per la digitalització i el canvi de comportament dels consumidors, i cal una transformació i "reorganització a nivell global". En aquest sentit, apunta a la integració de botigues físiques i online, que implicarà tancar 350 botigues al món i obrir-ne 100 de noves.

El tancament de 30 botigues a Espanya (27 d'H&M i tres de COS) es faran de manera esglaonada entre ara i principis del 2022.

La companyia afirma en un comunicat que té la intenció de "mantenir el major nombre de llocs de feina possible" i "mitigar" l'impacte de les mesures, prioritzant l'adhesió voluntària a l'ERO i oferint "possibilitats de recol·locació i trasllat".

L'objectiu és que el període de consultes per l'ERO comenci la quarta setmana d'abril.

CCOO denuncia que la firma de moda ha optat ara per acomiadar quan ha estat beneficiant-se de les condicions del govern espanyol per aprovar un ERTO durant la pandèmia.

 

 

ARXIVAT A:
Comerç
Anar al contingut