El candidat Hitler Alba Sánchez (RPP)
El candidat Hitler Alba Sánchez (RPP)

Hitler i Lenin, enfrontats per una alcaldia del Perú

RedaccióActualitzat

Història rocambolesca en un poble del Perú pel nom de dos dels candidats a l'alcaldia. Hitler Alba Sánchez i Lenin Vladimir Rodríguez opten a l'alcaldia de Yungar, una localitat d'uns 3.000 habitants situada a uns 400 quilòmetres de Lima, la capital del país.

Els dos candidats no es coneixen personalment, però ja ha saltat la polèmica entre les seves candidatures més enllà del nom dels dos aspirants. Lenin ha intentat boicotejar la candidatura de Hitler argumentant que havia viscut en un altre lloc i que per això s'havia d'invalidar, però la junta electoral no ha acceptat aquesta petició. Així, doncs, hi haurà carrera electoral entre Lenin i Hitler "el Bo", com es fa dir.

Hitler Alba Sánchez, que ja va ser alcalde de Yungar entre el 2011 i el 2014, explica així l'origen del seu nom, una ocurrència del seu pare, que desconeixia la història del dictador alemany...

"Per la novetat dels noms estrangers, a la dècada dels 80 es comença a escampar la moda i em posen Hitler. El meu pare no tenia clara la història original de Hitler. Al cap del temps, comença a investigar i descobreix qui era Hitler en realitat."

Hitler i Lenin a les urnes. Ja ha arrencat la cursa electoral entre ells dos, un fet sorprenent que ha aixecat l'expectació de mitjans de comunicació de tot el món.

 

Anar al contingut