"Super germans" és un conte il·lustrat de Pema Maymó i Alícia Teba

Històries de germans, virus i salutacions, novetats de llibres infantils per Nadal

El Gremi d'Editors calcula que tancaran l'any amb una caiguda del 5% en les vendes de llibres

RedaccióActualitzat

Com es capgira una família amb bessons de 5 anys amb l'arribada d'una germana? Aquesta experiència familiar de l'autora i editora mallorquina Pema Maymó inspira "Super Germans", un conte il·lustrat per Alícia Teba, que combina la quotidianitat amb una rebel·lió dels peluixos i joguines.

Aquesta és una de les novetats de literatura infantil per a aquest Nadal 2020 que es recull en el següent vídeo:


 

En sintonia amb l'any 2020, trobem "La vida secreta dels virus", un llibre amb il·lustracions descriptives que mostra als lectors més petits on són presents els virus a la seva vida diària, i com evitar-los de totes totes.

 

 

Amb "Muntanyes" i les seves coloristes il·lustracions es fa un recorregut per les muntanyes més espectaculars de tots els continents i es pot gaudir d'un joc visual on s'han de trobar diferents espècies que s'amaguen en cada il·lustració.

 

 

D'altra banda, "El libro de los saludos" convida els lectors a un viatge dibuixat per la història i costums d'arreu, en la manera de saludar-nos respecte a les diferents cultures, ara que la pandèmia ens ha obligat a marcar les distàncies.

 

 

I, en el centenari de Gianni Rodari, els fans del gran autor italià per a nens i nenes poden trobar una selecció dels millors contes, poemes i nous relats a l'edició per a col·leccionistes "El llibre de Gianni Rodani, contes, versos i vida".

 

 

Caiguda del 5% en les vendes

El Gremi d'Editors de Catalunya calcula que tancaran l'any amb una caiguda del 5% en les vendes de llibres, una xifra negativa però un èxit si es té en compte que durant els mesos més durs del confinament la caiguda en les vendes va arribar a ser del 60%.

Els editors també valoren positivament que la pandèmia va fer pujar l'índex de lectura. En concret, el nombre de lectors freqüents -els que llegeixen habitualment cada setmana- s'han increment un 15%, segons una enquesta de la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya.

 

La cara negativa és un augment de la pirateria, que apunten que s'hauria incrementat fins a un 35% i s'hauria estès per les xarxes socials, amb plataformes com WhatsApp.

Les vendes online, tot i créixer un 35%, suposen només el 6% del total.

El sector constata que un dels principals regals d'aquestes festes seran els llibres, i per això admeten que no podran fer un balanç definitiu de l'any fins passat Reis.

ARXIVAT A:
LiteraturaMenors
Anar al contingut