Històries d'amor per a les estrenes del cap de setmana

Les novetats a la gran pantalla inclouen relacions complexes, la nova de Dani de la Orden i una història de maquis a ritme de western

Virgínia MartíActualitzat

Setmana en què arriben un allau d'estrenes a la cartellera, entre les que hem triat històries d'amor per a tots els gustos, la nova pel·lícula d'un dels directors catalans amb més projectes, Dani de la Orden, i una nova història sobre maquis amb estètica de western. 

 

"LOS AÑOS MÁS BELLOS DE UNA VIDA"  

Dirigida per Claude Lelouch
Drama. França. 90 minuts

50 anys després de la història d'amor que van viure a la premiada "Un hombre y una mujer", els dos protagonistes es retroben. Són al final de la seva vida i ell està perdent la memòria, però encara els queda alguna espurna d'allò que hi va haver entre ells i d'aquelles ganes boges de viure. A Jean-Louis Trintignant i Anouk Aimée els ha reunit el mateix director que a la primera, Claude Lelouch, que volia rodar una pel·lícula sobre la vellesa i el pas del temps i celebrar que tots 3 encara són vius.

 

A DOS METROS DE TI

Dirigida per Justin Baldoni
Drama. Estats Units. 116 minuts

Una història d'amor a (poca) distància la que sorgeix entre un noi i una noia, tots dos amb fibrosi quística, una greu malaltia que impedeix que es puguin acostar a menys de 2 metres pel risc de contagi. Un amor gairebé impossible, amb Haley Lu Richardson i Cole Sprouse, dos actors amb tirada entre el públic adolescent.

 

"LOS INFORMES SOBRE SARAH Y SALEEM"

Dirigida per Muayad Alayan
Drama. Palestina. 127 minuts.

La pel·lícula explica la difícil relació entre la Sarah i el Saleem, ella israeliana i ell palestí, a Jerusalem. Tots dos estan casats i tenen un "affaire" que, en un territori amb un equilibiri tan fràgil, es converteix en un escàndol en què arriben a intervenir els serveis secrets.
 

 

"LITUS"

Dirigida per Dani de la Orden
Comèdia dramàtica. Espanya. 90 minuts

Uns amics que es reuneixen després de la mort d'un altre amic, que deixa una carta de comiat a cadascun d'ells. Misteri, tensió, retrets i comèdia a "Litus", la nova pel·lícula de Dani de la Orden. Després d'aquella primera "Barcelona nit d'estiu", a De la Orden li plouen els projectes. Basada en l'obra teatral de Marta Buchaca, entre els protagonistes hi ha Quim Gutiérrez, premiat per aquest paper al Festival de Màlaga; i Belén Cuesta, una de les actrius a qui també li plouen papers.
 


"SORDO"

Dirigida per Alfonso Cortés-Cavanillas
Thriller. Espanya. 121 minuts

"Sordo" és una història de maquis amb estètica de western inspirada en un premiat còmic. Segueix les passes d'un milicià, Anselmo, que fuig per la muntanya després d'haver perdut l'oïda en fer volar un pont. Protagonisme absolut de l'actor basc Asier Etxeandia.

ARXIVAT A:
CulturaCinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut