Una persona mirant un article sobre bitcoins
El bitcoin
Madrid

Hisenda vigilarà el bitcoin, la blockchain i les vendes per internet

Hisenda adverteix que la principal amenaça és "la utilització, per part del crim organitzat, de la internet profunda a l'hora de traficar i comerciar amb tota mena de béns il·lícits"

RedaccióActualitzat

Els nous models de negoci per internet, els de pagament com els moneders electrònics, noves tecnologies com la blockchain i les criptomonedes com el bitcoin, ja estan sota la lupa d'Hisenda. El pla de control de l'Agència Tributària, que publica el BOE, els incorpora per primer cop entre les seves prioritats a l'hora de combatre l'elusió fiscal.

Hisenda adverteix sobre la principal amenaça:

"La utilització, per part del crim organitzat, de la internet profunda -o "deep web"- a l'hora de traficar i comerciar amb tota mena de béns il·lícits, a més a més de l'ús de criptomonedes com el bitcoin o similars com a mitjans de pagament, és un dels desafiaments més exigents en l'actualitat."

Per aquesta raó, potenciarà les unitats d'investigació especialitzades en l'anàlisi d'informació de tota mena de xarxes. També s'estudiarà la "incidència fiscal" d'aquestes noves tecnologies, com el blockchain i sobretot les criptomonedes.

Notícia relacionada: Neix Blockchain Catalunya per fer més segur l'intercanvi de dades a la xarxa

En la mateixa línia, vigilarà, diu, els nous models de serveis professionals en línia, que solen ser a curt termini o de treball "freelance" per evitar "pràctiques discriminatòries".

Al mateix temps, l'Agència Tributària continuarà vigilant de prop l'economia col·laborativa, igual que les tradicionals bosses de frau: des de les trames de l'IVA fins a les estratègies de multinacionals i grans empreses per evitar el pagament d'impostos. A més, es continuarà reforçant el control sobre el comerç electrònic.

Anar al contingut