Madrid

Hisenda reclama a les elèctriques informació sobre el consum de llum per evitar fraus fiscals

Hisenda ha engegat una campanya per descobrir lloguers no declarats o activitats industrials o comercials ocultes. Per detectar possibles fraus utilitzarà les companyies elèctriques, que a partir del mes de febrer de 2011 hauran d'informar a l'Agència Tributària del consum que s'ha fet en cases i locals. Les companyies hauran de facilitar les dades d'uns 25 milions de contractes i incloure el nom o raó social del titular i també de qui paga els rebuts. El pròxim mes de febrer s'entregaran a Hisenda els consums de llum d'aquest 2010.

Actualitzat
Les elèctriques hauran d'incloure en la comunicació a Hisenda la referència cadastral de l'immoble i la seva localització, la potència nominal contractada i el consum anual en kilowatts, la ubicació del punt de subministrament i la data d'alta d'aquest.

La mesura, que es va introduir en la llei de prevenció del frau fiscal, completa l'obligatorietat que ja va introduir l'Agència Tributària d'incloure la referència cadastral de l'habitatge a tots els contribuents de l'IRPF, tant si viuen en règim de propietat com de lloguer, precisament amb la mateixa finalitat: detectar els arrendaments no declarats.
Anar al contingut