Montoro, en una imatge d'arxiu
Montoro està satisfet amb el resultat de l'amnistia fiscal.
Madrid

Hisenda recapta 1.200 milions amb l'amnistia fiscal, la meitat del que preveia

El ministre Cristóbal Montoro es mostra satisfet amb el balanç de la mesura, que ha permès al govern espanyol ingressar 1.200 milions d'euros de diner negre. L'executiu del PP preveia aconseguir-ne 2.500.

RedaccióActualitzat
Hisenda ha ingressat 1.200 milions d'euros amb l'amnistia fiscal per a rendes no declarades. Això és una mica menys de la meitat del que el govern espanyol confiava a recaptar (2.500 milions d'euros) quan va aprovar la mesura per fer aflorar diner negre.

Malgrat tot, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha considerat que el gravamen especial ha "valgut la pena" perquè ha permès "recaptar molt més en un moment vital per finançar els serveis públics i aconseguir arribar a l'objectiu de dèficit públic". El ministre d'Economia, Luis de Guindos, també ha valorat molt positivament la mesura en arribar a la reunió de l'Eurogrup a Brussel·les.

Aquestes rendes no declarades han hagut de tributar un 10%. És a dir, que l'amnistia ha fet aflorar 12.000 milions d'euros, dels quals 1.200 han anat a parar a les arques de l'Estat.

El termini per acollir-se al pla per blanquejar els diners defraudats va acabar divendres passat i, en la recta final, es va multiplicar el nombre d'interessats a apuntar-s'hi. 
Anar al contingut