Madrid

Hisenda fa saber al jutge del "cas Nóos" que l'informe sobre les finques de la infanta Cristina és erroni

Ho ha fet saber de manera informal al jutge Castro. L'instructor del "cas Nóos" i Anticorrupció estudiaran l'informe sobre la venda de finques per part de la filla del rei. La infanta Cristina hauria venut entre el 2005 i el 2006 diverses propietats immobiliàries a Espanya per 1,43 milions d'euros, segons consta en un informe de l'Agència Tributària, un extrem que la Casa del Rei ha desmentit.

RedaccióActualitzat
Hisenda ha fet saber de manera informal al jutge del "cas Nóos" que l'informe remès al jutjat sobre la venda de finques per part de la infanta Cristina és erroni. Un error d'un número de DNI o el solapament amb un altre cas, seria la causa de l'error que ha provocat un altre trasbals en el que es coneix com a "cas Urdangarin".

El jutge José Castro ha demanat informació al registre de la propietat per verificar si la infanta Cristina es va vendre finques per valor de prop d'un milió i mig d'euros, tal com diu un informe d'Hisenda. També ho estudiarà la Fiscalia Anticorrupció, segons ha explicat el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, després que li han demanat l'opinió sobre aquesta nova informació.

Oficialment, només hi ha les declaracions del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que ha dit que no té constància de l'informe, encara que ha reconegut que Hisenda donarà explicacions si hi ha hagut algun error.

"Esperaré primer que la Fiscalia Anticorrupció, a través dels fiscals que estan actuant en aquest procés, examinin l'informe de l'Agència Tributària, i un cop ells el valorin m'ho transmetran i podrem opinar", ha contestat Torres-Dulce als periodistes.

Un informe de l'Agència Tributària lliurat al jutge de Palma indica que la infanta Cristina va vendre entre el 2005 i el 2006 diverses propietats immobiliàries a Espanya que li van reportar uns ingressos d'1,43 milions d'euros.

Es tractaria d'unes finques a Alacant, Ciudad Real i Arenys i tres cases més que consten en l'informe d'Hisenda, però que la infanta nega haver venut.

"En aquest moment l'únic que hem de fer és analitzar aquest informe i actuar en conseqüència", ha declarat el fiscal general de l'Estat després de la inauguració de l'onzena sessió del grup de treball hispanofrancès de cooperació judicial contra el terrorisme.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut