Sant Joan Despí

Hisenda confirma que Adif només ha invertit un 20% dels diners previstos per a aquest any a Catalunya

El Ministeri d'Hisenda desmenteix el secretari d'estat d'Infraestructures sobre inversions a Catalunya

Actualitzat


Renfe va presentar el mes d'abril un pla per reformar 39 estacions de les Rodalies de Barcelona, amb una inversió de 100 milions d'euros. En aquests moments es treballa en els projectes de 16 estacions, i només n'hi ha una amb les obres acabades, a Sant Joan Despí.

Va ser en la seva visita a aquestes instal·lacions, divendres passat, quan el secretari d'estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, va defensar les inversions fetes a Catalunya.

"La xarxa que més inversió està tenint en tot aquest període és la xarxa de Rodalies de Catalunya i on s'estan assignant més recursos públics dins dels recursos públics que podem assignar tots els espanyols."

Però les xifres publicades pel Ministeri d'Hisenda deixen clar que, en els sis primers mesos de l'any, les obres executades van quedar molt lluny de les pressupostades. La secció d'Alta Velocitat d'Adif es va quedar per sota del 17% del total; Adif, encarregada del manteniment de la xarxa de Rodalies i Regionals, va arribar al 20%; i Renfe només va complir amb el 2% dels 142 milions pressupostats. Tots tres organismes tenen sis mesos per corregir aquests números.

 

 

El cert, però, és que el 2015 les xifres no van ser precisament millors. La inversió en Alta Velocitat va pujar fins al 65%; en la resta de línies, Adif només va fer el 26% de les obres promeses; mentre que Renfe únicament va complir amb el 5% d'allò que havia pressupostat.

 

 

El conseller de Territori, Josep Rull, ha qualificat les xifres d'escandaloses, i ha qualificat d'ofensiva la visita de Gómez-Pomar a Catalunya.

 

 

La Generalitat denunciarà aquest mes Adif davant del tribunal contenciós administratiu de l'Audiència Nacional i reclamarà al jutge que obligui l'empresa a complir les inversions pactades.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut