Música i futbol a "El celobert"

Himnes a la graderia: les cançons més futboleres del pop

Deu ser perquè Anglaterra és al mateix temps el bressol del futbol i de la música pop, però la qüestió és que en cap país hi ha un agermanament més natural i quotidià d'aquests dos mons en teoria tan contraposats. Només cal anar a un estadi britànic per constatar que la millor manera de veure el futbol és cantant

Marc MateuActualitzat

Cançons que es canten a la graderia, o que parlen de jugadors mítics, o futbolistes que canten, o músics hooligans... Tenim una selecció de cançons futboleres tan rodona com l'esfèrica que corre per la gespa. 

 

L'HIMNE DELS HIMNES: "YOU'LL NEVER WALK ALONE"

Expliquen que, a mitjans dels 60, la megafonia del Liverpool posava cançons pop a les mitges parts per distreure els seguidors. Un bon dia van decidir posar la cançó que era número 1 a les llistes, una versió de Gerry and the Pacemakers, i la resposta va ser aclaparadora."You'll Never Walk Alone" és l'exemple més impactant de cançó pop transformada en himne de tota una afició. 

 

AMUNT LA SELECCIÓ: "THREE LIONS"

Els "tres lleons" dels Lightning Seeds, la cançó oficial de la selecció anglesa per a l'Eurocopa del 96 amb la frase "futbol is coming home" que es va convertir en el mantra dels seus seguidors. De fet, la cançó va tenir tant d'èxit que els seus rivals directes, els seguidors de la selecció escocesa, farts de sentir la cançoneta, van fer pressió fins a aconseguir que deixés de sonar als supermercats del seu país.

 

JOHAN, SEMPRE ET RECORDAREM... JUGANT

Al gran Johan Cruyff sempre el recordarem amb una pilota als peus, no pas amb un micròfon a la mà... La veritat és que el seu fugaç pas per la música no és especialment memorable, però que consti en acta que també ho va intentar. 

 

MANCHESTER, L'OASI D'EN PEP 

El juliol del 2016, Pep Guardiola arriba a Manchester per entrenar el City. I abans de posar-s'hi, s'ha de sotmetre a un interrogatori de luxe a càrrec d'un hooligan molt peculiar: Noel Gallagher. L'ex-Oasis parla de futbol amb Guardiola, però la part bona de l'entrevista és al final, quan Noel estira la llengua del Pep per descobrir els seus gustos musicals.  

 

CONVERSA AMB TONI PADILLA 

Lluís Gavaldà parla a fons sobre la relació entre música i futbol amb Toni Padilla, cap d'Esports del diari Ara i membre fundador de la revista Panenka. Aquí teniu la conversa íntegra.

 

GUILLEM ROMA NO CAMINA SOL 

En Guillem Roma és l'encarregat d'adaptar al català una de les cançons del programa, l'emblemàtica "You'll Never Walk Alone" de Gerry & The Pacemakers. 

 

LA PLAYLIST DEL PROGRAMA A SPOTIFY

Elton John, Calamaro, Bob Marley, Rod Stewart, Oasis... A  la playlist de Spotify del capítol "Pop a l'estadi" trobareu totes les cançons futboleres que hem repassat.

Anar al contingut