Hillary Clinton en el seu discurs de cloenda de campanya a Filadèlfia per a les eleccions del 2016 (Reuters)
Hillary Clinton en el seu discurs de cloenda de campanya a Filadèlfia per a les eleccions del 2016 (Reuters)

Hillary Clinton no es presentarà a les eleccions presidencials del 2020

L'excandidata del Partit Demòcrata es retira d'una carrera electoral on participa Bernie Sanders, rival seu el 2016

L'excandidata pel Partit Demòcrata Hillary Clinton ha assegurat aquest dimarts que no tornarà a presentar candidatura per a les pròximes eleccions presidencials als Estats Units, que es faran el 2020.

Ha estat la mateixa Clinton qui ho ha confirmat en una entrevista a la cadena de televisió News 12 de l'estat de Nova York, tot dissipant els rumors dels últims mesos que indicaven la possible segona candidatura.

 


Tot i això, la dona de l'expresident Bill Clinton ha assegurat que "seguirà treballant i defensant" els mateixos temes i idees en què creu, i també va parlar sobre el govern de Trump:
 

"No estem només polaritzats. Ens hem ficat, realment, en camps oposats d'una manera que mai havia vist a la meva vida adulta. El tipus de coses que estan passant ara mateix em semblen profundament problemàtiques."


Clinton ha apuntat en aquest sentit que tindrà un paper actiu en el pròxim cicle electoral, on les primàries demòcrates ja registren 14 aspirants, entre ells Bernie Sanders, que va presentar candidatura per als comicis del 2016 i va ser el principal rival de Clinton per a la nominació.
 

Els prinicpals candidats del Partit Demòcrata, a més de Sanders, són les senadores Kamala Harris, Elizabeth Warren i Kirsten Gillibrand, o l'exsecretari de Vivenda Julián Castro. També s'especula que es podrien unir figures com l'exvicepresident Joe Biden o l'excongressista estatal de Texas Beto O'Rourke.

El candidat que surti de les primàries demòcrates podria enfrontar-se en les presidencials amb Trump, que ja ha confirmat que buscarà la reelecció.

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut