L'autora Hilary Mantel amb el llibre "Bring up the bodies" (Foto: Reuters)
L'autora Hilary Mantel amb el llibre "Bring up the bodies" (Foto: Reuters)
Londres

Hilary Mantel fa història en guanyar el Premi Man Booker per segona vegada

L'autora britànica de 60 anys ha estat guardonada pel llibre "Bring up the bodies", després que el 2009 ja va aconseguir-lo amb "Wolf Hall", el primer volum d'una trilogia històrica sobre Thomas Cromwell.

RedaccióActualitzat
L'escriptora Hilary Mantel ha fet història en guanyar per segon cop el Premi Man Booker, un dels més prestigiosos en llengua anglesa, cosa que no havia aconseguit mai un autor britànic. L'autora de 60 anys ha estat guardonada pel llibre "Bring up the bodies", després que el 2009 ja va aconseguir-lo amb "Wolf Hall", el primer volum d'una trilogia històrica sobre la vida de Thomas Cromwell, estadista anglès i poderós membre de la cort del rei Enric VIII.

Precisament, el llibre premiat és la segona entrega d'aquesta col·lecció, en què Cromwell conspira contra la segona dona del monarca, Ana Bolena, per aconseguir expulsar-la de la cort.

Hilary Mantel ha reconegut sentir-se "afortunada i privilegiada" en recollir el Man Booker, dotat amb 50.000 lliures, uns 80.000 euros, i ha fet broma sobre el fet que després d'esperar 20 anys ara l'hi han donat dos cops i ho té "molt difícil" per superar-se amb la tercera part de la trilogia.

El premi Nobel sud-africà J. M. Coetzee i l'australià Peter Carey eren els dos únics escriptors que havien aconseguit fer doblet fins ara amb aquest premi que reconeix obres escrites en anglès per escriptors britànics, irlandesos o de la Commonwealth, excolònies i protectorats.

Anar al contingut