Hi haurà reunió entre Junts per Catalunya i el PSOE sobre la investidura de Sánchez

Serà dimarts, abans que es tornin a reunir, el mateix dia, les delegacions del PSOE i ERC

RedaccióActualitzat

Reunió entre Junts per Catalunya i el PSOE el dimarts 3 de desembre per negociar la investidura de Pedro Sánchez. Segons ha pogut saber TV3, Adriana Lastra, diputada del PSOE, es trobarà amb Laura Borràs i Míriam Nogueras a les quatre de la tarda. Fins ara, Junts per Catalunya no ha format part de la ronda de negociacions per desencallar la investidura de Pedro Sánchez. 

La cita serà abans que es tornin a reunir, el mateix dia, les delegacions del PSOE i Esquerra, que ja negocien la investidura des de dijous. El PSOE vol arribar a un acord abans del 16 de desembre, mentre que Esquerra Republicana recorda que no té pressa.

 

Sergi Sabrià, ERC

 

Junts per Catalunya sempre ha defensat la unitat d'acció independentista per formar un bloc amb la  suficient força per negociar i dialogar amb el govern de l'Estat espanyol el futur polític de Catalunya. 

 

 

Sergi Sabrià, ERC, exigeix que la negociació amb el PSOE "no s'acompanyi de més repressió" i lamenta la citació del Tribunal de Comptes:

"Tant ens fa 10 dies, però també ens és igual esperar un mes, dos mesos, el temps que calgui. Aquí l'important no és el temps, sinó el contingut, i l'altre tema és la forma de negociar. Nosaltres no podem seure acompanyats d'un calendari de pressió al costat i, per tant, no es poden produir situacions com la d'aquesta setmana, en què el tribunal més polititzat de l'estat espanyol, que és molt dir, i que és el 'Tribunal de Cuentas', persegueixi 27 persones per l'1-0 mentre estan passant totes aquestes negociacions. Exigim que no s'acompanyi la negociació amb més repressió."

 

 

Torra va defensar que un diàleg entre governs implica que els presidents es reuneixin, després que Aragonès assenyalés que "no és descartable, però tampoc necessari" que hi assistís el president: 

"Volem una taula de govern a govern, entre La Moncloa i la Generalitat"

D'altra banda, Sergi Sabrià ha afirmat que "no és important en el dia a dia d'aquesta negociació qui s'asseu a la taula i qui són els representants. El que és segur és que si s'arribés a un acord, la rúbrica hauria de ser entre presidents".

 

Des de fa quinze dies que el president del govern espanyol en funcions no es pronuncia sobre l'evolució de les negociacions. Tampoc aquest dissabte quan ha visitat les instal.lacions on a partir de dilluns es farà la cimera del clima de l'ONU al recinte d'Ifema, a Madrid.

Un hermetisme que ja li ha retret el PP, que ha tornat a rebutjar la proposta de Ciutadans d'investir Sánchez amb els vots de tots dos partits. El PP es referma en la seva oferta de donar estabilitat a un govern del PSOE a través de pactes puntuals sobre qüestions d'estat.

ARXIVAT A:
InvestiduraJxCatERCPSOE
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut