El líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera. (Foto: ACN)
El líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera. (Foto: ACN)
Barcelona

Herrera s'ofereix per fer un pressupost amb CiU que "desacati" el dèficit

El líder d'Iniciativa ha emplaçat els partits favorables al dret a decidir a portar la petició de la consulta a les Corts espanyoles. En cas que fos rebutjada, els ecosocialistes plantejarien portar el conflicte a Europa.

Redacció / ACNActualitzat
El líder d'Iniciativa, Joan Herrera, "s'ofereix" per fer un pressupost amb CiU que "desacati" el dèficit i diu que espera "la trucada" de Mas. Ho ha dit abans que el govern es reuneixi demà 6 d'agost de forma extraordinària per confirmar si manté la pròrroga dels pressupostos del 2012, aquest 2013, i es posa a treballar, ja, en els del 2014.

D'altra banda, Iniciativa per Catalunya ha emplaçat els partits favorables al dret a decidir a portar la petició de la consulta a les Corts espanyoles. En cas que fos rebutjada, els ecosocialistes plantejarien portar el conflicte a Europa i demanar la seva empara. Herrera voldria teixir un consens entre els partits catalans per defensar unitàriament la consulta al Congrés dels Diputats. Herrera assegura que seria un estadi més per carregar-se de raons en l'escenari internacional.

Demanar "empara" a Europa per la consulta

"El que hem de fer és definir un full de ruta on anem al Congrés a demanar-ho amb tota la força, la legitimitat i els grups parlamentaris possibles. I on a mi m'agradaria que hi fos el PSC. Si ens diuen que no? Anem a expressar precisament aquesta empara", ha dit Herrera.

Pel que fa a la cadena humana per la independència que es prepara per al pròxim Onze de Setembre, Herrera afirma que la seva formació s'hi trobarà còmoda perquè el principi a reivindicar és el dret a decidir.

"Nosaltres ens trobarem molt còmodes amb una convocatòria a favor del dret a decidir que acabarà tenint també una expressió independentista, com és lògic, però que s'expressarà a favor del dret a decidir", ha considerat en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies.
Anar al contingut