Mena i Herrera, just abans de reunir-se amb el president de la Generalitat.
Mena i Herrera, just abans de reunir-se amb el president de la Generalitat.
Barcelona

Herrera reitera a Mas que ICV-EUiA no acceptarà unes eleccions que substitueixin la consulta

Els ecosocialistes han reclamat a Mas que intensifiqui els contactes en l'àmbit estatal -més enllà del govern espanyol-, europeu i internacional per sumar suports al dret a decidir

RedaccióActualitzat

El president i el portaveu adjunt del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera i Joan Mena, han comunicat al president de la Generalitat, Artur Mas, que no acceptaran unes eleccions com a mètode per substituir la consulta. Des del primer moment, els ecosocialistes han defensat la necessitat de fer una consulta amb plenes garanties democràtiques i aquesta és precisament l'opinió que han transmès aquest dijous al president de la Generalitat en la reunió que han tingut al Parlament.

"Som partidaris que la legislatura s'esgoti per canviar les polítiques", ha defensat Herrera. La coalició estaria disposada a acceptar unes eleccions per poder "canviar" les polítiques econòmiques i socials del govern de CiU, però que en cap cas poden ser "el marc" perquè els catalans es pronunciïn sobre el seu futur polític, que ha de ser una consulta.

Per fer-la possible, Herrera ha reclamat a Mas que dugui a terme una estratègia estatal i internacional "més activa" a la recerca de nous aliats que donin suport a un referèndum. Iniciativa demana al president de la Generalitat un full de ruta per "guanyar" el dret a decidir dels catalans, tenint clar que la celebració d'una consulta vinculant "no depèn només dels catalans". En aquest sentit, ha advocat per "jugar tots els escenaris" davant les eleccions municipals i generals de l'any vinent, a més d'un possible avançament dels comicis al Parlament: "el repte no és com dialoguem amb la majoria absoluta del PP, sinó com derrotar-lo, i aquesta derrota cal aconseguir-la en els tres comicis".

La trobada d'Herrera i Mena amb Mas ha estat la tercera d'aquest dijous, després de les que el president de la Generalitat ha tingut amb el cap de l'oposició, Oriol Junqueras, i el líder del PSC, Miquel Iceta.

 

 

 

Anar al contingut