Madrid

Herrera exigeix a Zapatero que reformi la Constitució o reconegui el dret de Catalunya a decidir

El secretari general d'ICV i diputat d'aquesta formació al Congrés, Joan Herrera, ha demanat al govern espanyol que reconegui que Espanya és un "Estat plurinacional". Per això ha exigit a José Luis Rodríguez Zapatero que impulsi una reforma de la Constitució o bé que permeti que Catalunya tingui el dret de decidir el seu futur. Herrera ha considerat que "res no tornarà a ser igual" entre Catalunya i Espanya des de la manifestació del 10-J. En el pla econòmic, Herrera ha dit que "no és assumible que el president que va apel·lar al vot de l'esquerra ara estigui fent la política que Rajoy li demanava fa un any".

Actualitzat
 Joan Herrera ha afirmat que Catalunya està farta de la "catalanofòbia" del PP i de la "passivitat i la inacció del PSOE". Ha criticat el caràcter "pusil·lànime" de Zapatero i ha advertit que "si l'única resposta és que cabem a l'Espanya plural que nega la Catalunya real, és que estan sords, o no hi volen sentir ni veure".

El dirigent ecosocialista ha proposat a les formacions catalanes del Congrés que no votin cap més llei del Congrés, ni tan sols els pressupostos, si no es reconeix la singularitat de Catalunya. "Si no compleixen, si no s'adonen que és hora de reconèixer la realitat d'un estat plurinacional i que ha de ser federal, serà l'hora d'anar més enllà". "Haurem d'escollir el nostre propi camí", ha afirmat.

Respecte de la crisi, Herrera ha acusat Zapatero de defensar l'interès dels "mercats insaciables", de no apujar els impostos als més rics i deixar impune els delictes dels que s'han endut els diners a Suïssa. "Avui tocava l'anunci d'un nou equip econòmic que porta el seu govern per un camí que es diferencia del que faria el PP en la velocitat amb què es dobleguen davant els mercats".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut